Öğrencilere Gıda Güvenliğinin Önemi Anlatıldı

16 Ekim Dünya Gıda günü nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Vali Ali Akan İlkokulu 2-D sınıfı öğrenci ve öğretmenlerine gıda güvenliği ve besleyici gıdaya ulaşma ihtiyacı hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilere Gıda Güvenliğinin Önemi Anlatıldı

Etkinlik kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık tarafından kabul edilen öğrenci ve öğretmenlere İl Müdürlüğü toplantı salonunda Dünya Gıda Günü ve gıda güvenliğinin önemi hakkında konu uzmanlarınca bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunumların ardından öğrenci ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi amacıyla bir inceleme gezi düzenlenmiştir. Bu kapsamda ilimiz örnek işletmelerinden Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Onurlu Soğuk Hava Deposu ve Slava Süt üretim işletmeleri ziyaret edildi. İnceleme gezisinde gıda üretim aşamaları konusunda işletme görevlileri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan bu bilgilendirme çalışmalarında soğuk hava deposunda yapılan tüm faaliyetler ve baştan sona süt üretim aşamaları öğrenciler tarafından merakla ve ilgiyle izlenmiştir. Gezi sonunda tarladan sofraya gıdanın serüveni hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgi sahibi oldular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284