Okullarda “En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir” Projesi Eğitimleri Sürüyor

İlimizde bulunan ortaöğretim çağındaki öğrencilerde gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve gıda güvenliği bilinci oluşturmak amacı ile Gıda ve Orman İl Müdürlüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen ”En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir” konulu eğitim projesi 2015 yılından buyana devam ediyor.

Okullarda “En İyi Denetçi Tüketicinin Kendisidir” Projesi Eğitimleri Sürüyor

Gıda ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Strateji planında yer alan hedeflerden biri olan “gıda güvenilirliğine ilişkin doğru ve güncel bilgiyi sunmak, okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamalar geliştirmek” amacıyla gerçekleştirilen çalışmada 2018 yılı içerisinde ilimizde Ortaöğretim eğitimi yapılan 17 farklı okulda 500’ü aşkın öğrenciye ulaşıldı.

Proje ile okullarda gıda güvenilirliğinin ve gıda güvenilirliği bilincinin arttırılması, gıdaların sağlıklı hazırlanması, muhafazası, tüketilmesi ve israfın önlenmesi, tüketicilerin güvenli ürün ve hizmetleri talep etmesinin sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Bakanlığın hizmetlerinden olan Alo 174 Gıda hattının bilinilirliğinin arttırılmasına çalışılıyor.

Bakanlıkça hazırlanan 2018 ve 2022 yıllarını kapsayan 5 yıllık strateji planı doğrultusunda; bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da eğitim çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu kapsamda öğrencilerde gıda güvenliği bilincinin geliştirilmesinde; gıda güvenliğinin temel ilkelerini okullardan başlayarak tüm tüketicilere anlatmak, öğretmeye çalışmak öncelikli hedef olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284