Rus Heyet Elma Bahçelerini Gezdi

Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi uzmanlarından oluşan heyet ilimizde elma üretim ve depolama işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Rus Heyet Elma Bahçelerini Gezdi

4 kişiden oluşan Rus heyetin incelemelerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden Şehriban Gören ve Meltem Büyükyavuz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Mühendis Ömer Koka, İnspektörler Kadir Eryiğit ve Bekir Kasapçopur ile Akdeniz İhracatçılar Birliğinden Sever Güzelmansur eşlik ettiler.

Rusya Federasyonuna elma ihraç eden elma bahçesi ve depolama tesislerinin incelendiği bahçelerde bahçe büyüklüğü, üretim miktarı, depolama ve pazarlama ile ilgili sorulara cevap verilirken; fidanların orjini, üretici kayıt defteri, iyi tarım uygulamaları ile ilgili belge ve sertifikaların suretleri heyete teslim edildi.

Soğukhava ve paketleme tesislerinde ise karantina zararlılarının bulaşmasını önleyecek tedbirlerin alınıp alınmadığı, karantina zararlılarıyla ilgili tanıtıcı afiş ve broşürlerin bulunup bunmadığına bakıldı. Ayrıca işletme kayıt belgesi, ihracatçı birlikler üyelik belgesi, sözleşme örnekleri elden teslim edildi.

İncelemelerden memnuniyetle ayrılan heyet, Isparta ilinde incelemeler yapmak üzere ilimizden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284