Sertifika Ve Malzemeleri Teslim Edildi

İlimizde iyi tarım uygulayan üreticilere iyi tarım uygulamaları sertifikaları ile koruyucu-yardımcı malzemeleri törenle teslim edildi.

Sertifika Ve Malzemeleri Teslim Edildi

İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İyi Tarım Uygulaması yapan üreticilere bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu ve yardımcı malzemeler (ilaçlama tulumu, lup, pH metre) törenle verildi.
Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Karaman İli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, teknik personel ve elma üreticileri katıldı.
Toplantıda üreticilere İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Acil Tıp Teknisyeni İsa Çiçek tarafından İlk Yardım Eğitimi, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Fatih Ayaz tarafından Hijyen Eğitimi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Ömer Koka tarafından ise İyi Tarım Uygulamalarında kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının dikkat ettikleri kontrol noktaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Ziraat Mühendisi Gökhan Tunalı tarafından da Entegre Mücadelede Biyoteknik Mücadele Yöntemleri hakkında üreticilerimiz bilgilendirildi.
Toplantı sonunda İl Müdürü Orhan Özçalık, elma üreticilerine seslenerek, İyi Tarım Uygulamalarının gıda güvenliği, insan, çevre ve hayvan sağlığı açısından önemine değinerek, İlimizde 2016 yılında İyi Tarım Desteklemeleri kapsamında 95 üreticimize 17 bin 944 dekar alan için 897 bin 204 TL destekleme ödemesi yapıldığını, 2017 yılı İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi başvurularının ise 3 Şubat 2017 tarihinde başlayacağını ve 17 Mart 2017 tarihinde sona ereceğini belirtti. 
İl Müdürü Özçalık, bölgemizde son yağan yağışlarla birlikte iyi bir kış sezonu yaşandığını söyleyerek, üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar diledi.
Protokol tarafından üreticilere proje kapsamında İl Müdürlüğünce temin edilen koruyucu ve yardımcı malzemeler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen İyi Tarım Sertifikaları törenle teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284