Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Tamamlandı

İlimizde şap hastalığına karşı koruyucu olarak yapılan sonbahar dönemi şap aşı uygulaması tamamlandı. Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası kapsamında İlimiz genelinde 50 bin 924 büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılandı.

Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Tamamlandı
Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen bulaşıcı ve viral bir hayvan hastalığı olup ölümlere sebebiyet vermesinin yanı sıra, et, süt veriminde önemli verim kayıplarına neden olarak çiftçilerimizi ve ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında yapılan il genelindeki büyükbaş hayvanların yüzde 90 ını aşılanmıştır. 11 Ağustos'ta başlayan ve 21 Ekim tarihinde sona eren 2016 Yılı Sonbahar Şap aşılama kampanyası döneminin başladığının duyurulmasıyla İl/ilçe Müdürlüklerimiz elemanlarınca özverili bir çalışmanın sonucunda İlimiz genelinde 3 aydan büyük 50.924 büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılanmıştır. Aşılama sırasında hayvan yetiştiricilerimize; veteriner hekimlerimiz ve teknisyenlerimiz tarafından çeşitli hayvan hastalıkları ve bu hastalıklara karşı alınması gereken önlemler hakkında da bilgiler verilmiştir.
Şap aşılama kampanya dönemindeki % 90 lık yüksek aşılama oranı Karaman İli yetiştiricilerimizin şap aşılama konusuna karşı duyarlı olduğunu göstermektedir. İl Müdürlüğü olarak yetiştiricilerimize aşılama dönemi boyunca personelimize gösterdikleri ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkür eder, hayvan yetiştiriciliğinde sağlıklı ve bereketli yıllar geçirmelerini dileriz” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284