Stajyer Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenlendi

2017 yılı yaz döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde staj yapan öğrenciler için Akçaşehir Kasabasına bir teknik gezi düzenlendi.

Stajyer Öğrenciler İçin Teknik Gezi Düzenlendi

Çeşitli üniversitelerin Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi ve Organik Tarım Bölümlerinde öğretim gören 15 stajyer öğrencinin Karaman'da yürütülen tarımsal faaliyetleri yerinde görmeleri ve tarımsal faaliyetlerle ilgili kullanılan teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ilimizde bitkisel ve hayvansal üretim yapan firma ve kooperatiflerin tesisleri ziyaret edildi.

Teknik gezi kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kızıldenizler soğuk hava deposu, elma tasnif ve paketleme tesisi ile Akçaşehir Kasabasında bulunan Engin Tarım Firmasına ait elma bahçeleri incelendi. Engin Tarım İşletme Müdürü Halil Türk tarafından elma bahçesi ve yetiştiriciliği hakkında bilgiler verilen teknik gezide son olarak Serinler Hayvancılık İşletmesinde incelemelerde bulunuldu. Teknik gezide ilgili kuruluş yetkilileri tarafından stajyer öğrencilere tesisler ve üretim alanları ile kullanılan teknolojiler hakkında teknik bilgi verilerek, çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284