Süt Sagim Makineleri Sahiplerine Teslim Edildi

Ilimiz hayvanciliginin gelistirilmesi amaciyla Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ve Il Özel Idaresi’nin birlikte hazirlayip yürüttügü ve yüzde 50’si Il Özel Idaresi ve yüzde 50’si üretici destekli süt sagim makinesi dagitim töreni geçtigimiz gün Bozkandak köyünde gerçeklestirildi.

Süt Sagim Makineleri Sahiplerine Teslim Edildi

Törene Vali Murat Koca, Garnizon komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Tarim Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardimcisi Hüseyin Çetin, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskan Vekili Ali Ihsan Orhan, Ziraat Odasi Meclis Baskani Mehmet Bayram, Karaman Süt Üreticileri Birligi Baskan Yardimcisi Süleyman Selim Akkus köy muhtarlari ve çok sayida üretici katildi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Karaman hayvanciliginin gelistirilmesi ve hayvan yetistiricilerimizin gelirlerinin arttirilmasi için Il Özel Idaremizle birlikte yürüttügümüz çalismalardan biri olan çift sagim baslikli ve yedek gügümlü süt sagim makinesi projemizi uygulamaya koyduk. Yüzde 50’si Il Özel Idaremizce desteklenen proje kapsaminda alimi yapilmis olan 162 adet süt sagim makinesinin toplam bedeli 149.850 TL olup, proje bütçesinin % 50’lik kismi olan 74.925,00 TL’si Il Özel Idaresi tarafindan, % 50’lik kismi olan 74.925 TL’si çiftçiler tarafindan karsilanmistir. Ayrica 2014 yili içerisinde Göksu ve Taseli Bölgemizdeki dag köylerimizin kalkinmasi için ayri ayri hazirladigimiz ve 10 milyon Euro büyüklügünde bir degere sahip Kirsal Kalkinma Projemizin çalismalarini sürdürmekteyiz. Dag köylerimizde arazi yapisinin küçük ve parçali olmasi nedeniyle gelir durumu ova köylerine göre daha düsük kalmaktadir. Bu köylerimizde gelir seviyesinin düsük olmasinin bir nedeni de küçük aile isletmeleri seklinde yapilan tarim ve hayvanciligin günümüzün tarimsal teknolojilerinin etkin olarak kullanilamamasindandir. Bu baglam da elde edilen sütlerin saglikli ve hijyenik ortamda üretilmesini saglamak için dagitimin gerçeklestirdigimiz süt sagim makineleri, elde edilen sütün kalitesini ve degerini arttirarak, köylümüzün kalkinmasini saglayacaktir.” dedi.
Vali Murat Koca’da konusmasinda Karaman için tarim ve hayvanciliginin önemini vurgulayarak, çiftçilerimizin refahi ve gelirlerinin yükseltilmesi için bu tür projelere desteklerinin sürecegini ifade etti.
Daha sonra protokol üyeleri tarafindan süt sagim makineleri üreticilere teslim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284