Tarim Alet Ve Makinalari Sektörü Kümelenme Çalismasi Devam Ediyor

Mevlana Kalkinma Ajansi öncülügünde baslatilan Tarim Alet ve Makineleri Sektörü Kümelenme çalismalarinin 2. toplantisi geçtigimiz hafta sonu MÜSIAD toplanti salonunda gerçeklestirildi. Toplantiya Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Mevlana Kalkinma Ajansi Yatirim Destek Ofisi Birim Koordinatörü Ismail Ünver ve sektör temsilcileri katildi.

Tarim Alet Ve Makinalari Sektörü Kümelenme Çalismasi Devam Ediyor
Programin açilis konusmasini yapan Anil Yataganli firma sahibi Mehmet Çalmaz, genellikle 1. ve 2. kusak tarim makinecilerinin bulundugunu, 80’lere kadar yasanan büyümenin 80 ‘lerden sonra gerçeklesmedigini söyleyerek bugünden sonra kümelenme sayesinde daha hizli büyüyeceklerine inandigini belirtti. Büyük firmalarin zamanla küçülmeye gittiginin altini çizen Çalmaz bu toplantidan sonra yapilacak islerin yol haritasinin çizilmesi gerektigini belirtti.
Programda bir konusma yapan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, sektörün ciddi ihracat potansiyeli tasidigini belirtti. Kümelenmenin önemine deginen Akman, çesitli sektörlerin bunu basardigini, her ay toplanti yaptiklarini ve bu isten ciddi fayda gördüklerini söyledi. Mütesebbis heyet kurulmasini öneren Akman, Ispanya’da FEMAC isimli tarim makineleri kümelenmesinin 15 yil önce basladigini ve bu kümelenmeden temsilcilerin gerekli görülmesi halinde bölgemize davet edilebilecegini ifade etti.
Daha sonra Konya YDO Koordinatörü Ismail Ünver “Kümelenme” ile ilgili bir bilgilendirme sunusu gerçeklestirdi. Sunu, interaktif olarak karsilikli soru-cevap, görüs alisverisi seklinde devam etti.
Toplanti sonunda, Kümelenme Platformu Mütesebbis Heyeti kurulmasi kararlastirildi. Heyet bir sonraki Cumartesi yeniden toplanarak dernek olusumu yolunda ilk çalismayi baslatma karari aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284