Tarim Sigortanizi Yaptirin

Tarim sektörünün dogal, ekonomik, sosyal ve kisisel risklerden en çok etkilenen sektör olmasi nedeniyle tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de iklimin tarimsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltilmasi amaciyla yasal, teknik ve ekonomik tedbirler aliniyor.

 Tarim Sigortanizi Yaptirin

Bu kapsamda Tarim Sigortalari Havuzu tarafindan kapsama alinacak riskler, ürünler, bölgeler ve prim destegi oranlarina iliskin karar resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girdi.
Konuyla ilgili Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Bitkisel ürünler ve seralar için dolu ana riski ile birlikte çesitli dogal afetler sonucu meydana gelen riskler, ilgili genel sartlar ve talimatlar kapsaminda bitkisel ürünler için Çiftçi Kayit Sistemi'ne, seralar için Örtü Alti Kayit Sistemi'ne kayitli çiftçilerin mevcut arazi ve ürün bilgileri dikkate alinarak, Veteriner Bilgi Sistemi'ne kayitli olan süt ve erkek besi sigirlari, mandalar, koyun, keçi, koç ve tekeler için ise ölüm riski ile ilgili genel sartlar ve talimatlar kapsaminda, mevcut tesis, isleme ve yetistiricilik bilgileri dikkate alinarak, Tarim Sigortalari Havuzu tarafindan teminat altina alinmistir. Aricilik Kayit Sitemi'ne kayitli olan aktif ve plakali kovanlar için de çesitli dogal afet riskleri, ilgili teknik sartlari ve talimatlari kapsaminda Tarim Sigortalari Havuzu tarafindan teminat altina alinmistir. Bu karar kapsaminda belirlenen riskler için 2014 yilinda, sigorta priminin yüzde 50'si oraninda prim destegi Tarim Sigortalari Havuzu'na bütçenin ilgili tertibinden aktarilarak karsilanacaktir. Açik alanda yetistirilen meyvelerde çiçeklenme evresinde don riski kapsamina alinmasi, risk maliyetindeki artislar ve çiftçinin ödeyecegi prim de dikkate alinarak, verilen prim destegine ilave olarak, sadece don riski primine ilave 1/3 oraninda ek prim destegi Tarim Sigortalari Havuzu'na bütçenin ilgili tertibinden karsilanacak olup, böylece sigorta primin 2/3 ü Tarim Sigortalari Havuzundan karsilanacaktir. Ilimiz için son poliçe tarihleri köy bazinda degismekte olup, üreticilerimiz Il/Ilçe Müdürlükleri ile www.tarsim.gov.tr ve www.tarsim.org.tr internet adreslerinden detayli bilgi alarak, TARSIM acentelerine basvurabilirler” denildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284