Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçiyi Bilgilendiriyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatında yer alan İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha etkin ve verimli çalışma yürütebilmesi amacıyla "Tarımsal İşletme Danışmanlığı" olarak ifade edilen "işletme bazlı" yeni bir çalışma modeline geçmişti.

Tarımsal İşletme Danışmanları Çiftçiyi Bilgilendiriyor

İşletme bazlı çalışma modeli ile her tarım işletmesinin en az bir personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok ziraat mühendisi veya veteriner hekimin görevlendirilmesi, ayrıca ziraat teknikeri/teknisyeni ve veteriner sağlık teknikeri/teknisyeni ile diğer personellerin uygun görülenlerinin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edildi.

Tarımsal İşletme Danışmanlığı kapsamında personeller eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme görevlerinin yanı sıra ihtiyaç halinde il ve ilçe müdürlükleri tarafından verilecek diğer görevleri de (gıda denetimi, mera, arazi toplulaştırma hizmetleri vb.) yürütecek. Bu kapsamda ilimiz Bayır Köyünde İşletme ziyaretleri yapıldı.

Ziyaret sırasında çiftçilerin sorunları dinlenmiş ve çözüm yolları arandı. Çiftçiler ziyaret formlarını doldurarak sisteme kayıt edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284