Tarimsal Projeler Hazirlaniyor

Ekonomisi büyük ölçüde tarim ve tarimsal sanayiye dayanan ilimizde Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü tarafindan Tarim ve Hayvanciligin gelistirilmesine yönelik olarak hazirlanan Kirsal Kalkinma Projeleri Kalkinma Bakanliginca onaylanarak uygulanmasi uygun bulundu.

Tarimsal Projeler Hazirlaniyor

Bu projeler ile ilimizin, özellikle tarimsal arazi varligi kisitli olan ve geçimini tarim ve hayvanciliktan temin eden dag köylerimizde tarimsal üretimde verim ve kalitenin arttirilmasi ve bu köylerdeki çiftçilerin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi ve istihdaminin artirilmasi amaçlaniyor.
Bu kapsamda Bakanliga sunulan ve Kalkinma Bakanliginca onaylanan "Göksu ve Taseli Havzasi Kirsal Kalkinma Projesi" nin uygulanmasina yönelik olarak her hafta Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Toplanti Salonunda düzenlenen toplantilar ile köylerde 4/A ve 4/B’li Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisleri tarafindan hazirlanan uygulanabilecek tarimsal projeler degerlendiriliyor. Geçtigimiz gün düzenlenen tarimsal proje sunumlari ve projelerin degerlendirilmesi toplantisinda Aybasti, Kurtderesi, Boyali, Süleymanhaci ve Ortaoba köyleri Tarim Danismanlari tarafindan köylerinde uygulanabilecek projeler ile köylerindeki çalismalari hakkinda sunumlarini yaptilar.
Kurtderesi köyü Tarim Merkezi TARGEL Personeli Veteriner Hekim Selahattin Tan, sunumunda özellikler kurban bayramlarinda ilimiz için önemli bir ihtiyaç olan Kurban Kesim Yeri Projesini tanitarak Kurtderesi köyünün hayvanciligina önemli katkilar saglayacagini anlatti. Ardindan Aybasti Köyü Tarim Merkezi TARGEL Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Ufuk Bacaksiz sunumunda Çardak Sistemi (Pergola) Bag Tesisi Projesi hakkinda bilgiler vererek klasik bag yetistiriciligine göre daha yüksek gelir getirecek olan Çardak Sistemi Bag Tesisi Projesinin Pazar degeri yüksek sofralik çesitlerin yetistiriciligine daha uygun oldugunu ifade etti. Bu proje ile yöre çiftçisinin birim alandan elde edecegi ürünün daha kaliteli ve daha yüksek verimli olacagi, bu sayede de klasik bag yetistiriciligine göre daha yüksek gelir elde edilebilecegini belirtti. Son olarak Boyali Köyü Tarim Merkezi TARGEL Personeli Ziraat Mühendisi Emre Öngay ise sunumunda Sertifikali Nohut tohumu kullanilarak yapilacak nohut üretiminin sertifikasiz tohumdan yapilan üretime göre yüksek verimli ve karli oldugunu anlatti. Proje sunumlarinin ardindan Süleymanhaci Köyü Tarim Merkezi personeli Ziraat Mühendisi Derya Kandak ve Ortaoba Köyü Tarim Merkezi personeli Ziraat Mühendisi Selçuk Güçbilmez köylerinde yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler verdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284