Visne Çalisma Grubu Toplantisi Amasya’da Yapildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi, Üniversiteler ve Özel sektör isbirliginin kurumsallasmasi için 1997 yilinda olusturulan Ulusal Kiraz-Visne Çalisma Grubu’nun 17’ inci toplantisi Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü ile Amasya Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü organizasyonuyla 10–11 Haziran tarihleri arasinda Amasya’da yapildi.

Visne Çalisma Grubu Toplantisi Amasya’da Yapildi

Toplantiya ilimizden Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve bir teknik eleman ile Amasya Valisi A. Celil Öz, Vali Yardimcisi Hakan Kilinçkaya, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Tarimsal Politikalar ve Arastirmalar Genel Müdürlügü Bahçe Bitkileri Daire Baskani Dr. Nejdet Kaplan, Bakanlik bünyesindeki Genel Müdürlük temsilcileri, Üniversiteler, Arastirma Enstitülüleri, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlükleri temsilcileri ve Özel Sektör temsilcilerinin yer aldigi 150 kisilik grup katildi.
Üniversiteler ve Arastirma Enstitüleri Kiraz-Visne konularinda yeni baslatilan, devam eden ve sonuçlandirilmis arastirma projelerini anlatan özet sunumlar yapilip. Özel sektör temsilcileri; Ülkemizin ihracat durumu, ihracatta karsilasilan sorunlar, çözüm önerileri ve beklentiler konusunda sunumlarini gerçeklestirdi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü temsilcileri Illerindeki Kiraz-Visne potansiyeli, 2012 sezonu ikinci yarisinda ve 2013 yili haziran ayi itibariyle karsilasilan sorunlar ve bunlara yönelik yapilan faaliyetler konusunda sunumlarini gerçeklestirdi. Toplanti karsilikli sorular ve cevaplar ile devam edip, divan baskaninin degerlendirme ve temenni konusmalari ile sonlandirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284