Vodafone, Tarim Akademisi Projesi Hayata Geçiyor

Tarim Bilincini Gelistirme Dernegi (TABIDER) Baskani Coskun Yildirim, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin’i makaminda ziyaret etti.

Vodafone, Tarim Akademisi Projesi Hayata Geçiyor

Türkiye Vodafone Vakfi (TVV), Ermenek Belediyesi ve Tarim Bilincini Gelistirme Dernegi (TABIDER) isbirligiyle hayata geçirilen ve Ermenek bölgesinin tarimsal zenginliginin degerlendirmesine yönelik çiftçilik egitimleri verilmesi ile alternatif gelir kaynagi olusturulmasini hedefleyen “Ermenek Vodafone Tarim Akademisi” Projesi hayata geçiyor. Proje ile fidan, seracilik ve bölgede çokça bulunan tibbi ve aromatik bitkiler konularinda çiftçilerimize egitimler verilecek ve egitimlerini tamamlayan çiftçilere, mobil iletisim teknolojileri destegi verilecek. Saglanan bu iletisim destegi ile üreticilerimiz, ürünlerini pazarlama firsati bulabilecekler.
Ziyarette Coskun Yildirim, Bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda Türkiye’de son yillarda çok önemli gelismeler oldugunu, bilgi ve iletisim alaninda hizmet veren operatörlerinin de son yillarda çok önemli gelismeler gösterdigini belirterek, söz konusu gelismeler baglaminda operatörlerinin çok önemli sosyal destek projeler baslattigini ve bu kapsamda Ermenek’te bir tarim akademisinin kurulmasinin kendileri açisindan gurur verici bir hadise oldugunu ifade etti.
Il Müdürü Keskin ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Proje nedeniyle Vodafone’u kutluyorum. Ermenek’te yasayan çiftçilerimiz bu akademide egitime tabi tutulacak ve daha verimli çalismanin arayisi içinde olacaklar. Çiftçilerimiz, bu akademi sayesinde dünyadaki en son tarimsal gelismeleri takip edebilecek ve daha modern tekniklerle tarim yapma imkânina kavusacaklar. Vodafone’a bu hizmeti ve çiftçilerimize egitim programi düzenlemesi nedeniyle tesekkür ediyorum. Tarim Akademisi’nin Ermenekli çiftçilerimizin daha verimli ve daha kaliteli üretim yapmalarina vesile olmasini temenni ediyorum” dedi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284