Yeni Il Gida, Tarim Ve Hayvancilik Müdürü’nün Belde Ziyaretleri Sürüyor

Ilimiz Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü’ne yeni atanan Mehmet Öztiryaki’nin belde gezileri devam ediyor.

Yeni Il Gida, Tarim Ve Hayvancilik Müdürü’nün Belde Ziyaretleri Sürüyor
Geçtigimiz hafta Yollarbasi kasabasina giden Öztiryaki geçtigimiz günde Kilbasan beldesindeydi. Öztiryaki burada bitkisel ve hayvansal üretim konularinda düzenlenen egitim toplantisina katildi. Toplantiya Kilbasan Belediye Baskani Ibrahim Baykara, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Refik Kiraz, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Hasan Sen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Fevzi Tosun, Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürü Osman Sezer, Kilbasan Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Murat Dülger ile birlikte çiftçiler katildi.
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki toplantida yaptigi konusmada, “Çiftçilerimizin dünyada hizla gelisen tarim ve tarimsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarimdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için Bakanlik ve Il Müdürlügü olarak yogun çaba göstermekteyiz. Bu baglamda çesitli tarimsal konularda çiftçi egitim toplantilari, tarla günleri, gösteriler düzenlemekteyiz. Amacimiz kaliteli ve yüksek tarimsal üretim ile bölgemiz üreticisinin refah seviyesinin daha yukariya tasinmasini saglamaktir. Tarimdan yüksek ve kaliteli verim elde ederken de kiymetli bir hazine olan topraklarimizin gelecek nesillerimize kirletilmeden teslim edilmesini bir vazife olarak görmekteyiz. Saglikli bir gelecek ve güvenilir gida için sürdürülebilir tarim yapilabilmesi için çiftçilerimiz çevreye daha duyarli olmalari gerekmektedir. Üreticilerin her tür tarimsal soru ve sorunlari için Il ve Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlükleri olarak üreticimizin yanindayiz” dedi.
Toplantida Sube Müdürleri tarafindan çiftçilere Hayvan sagligi ile hayvan bakim ve beslenmesi, hayvancilikla ilgili desteklemeler, kirsal kalkinma yatirimlarin desteklenmesi, ürün prim desteklemeleri, bugday yetistiriciligi gibi pek çok tarimsal konu hakkinda bilgiler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284