Yeni İnşaat Yatırımı İçin Başvurular Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılından itibaren her yıl Ocak, Şubat ve Mart aylarında hibe programı başvuru süreci açılıyor.

Yeni İnşaat Yatırımı İçin Başvurular Başladı

Hayvancılık Hibe Desteği kapsamında; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki illere hayvancılık yatırımları destekleniyor. Bu kapsamda, 4 Haziran 2014 tarihli ve 2014/6359 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin" Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 Ocak 2015 tarihli ve 29252 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2015/4)" çerçevesinde 2017 yılı Uygulama Rehberi Hayvancılık Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlandı.

Merkez Proje Değerlendirme Komisyonunca; 2014/6359 sayılı karar ve 2015/4 sayılı tebliğ hükümleri gereğince 2017 yılına ait başvuruların 01 Ocak – 31 Mart 2016 tarihleri arasında alınmasına, önceki yıllardan talepleri alınmış damızlık boğa ve damızlık koç/teke taleplerinin fazla olması ve dağıtımlarının devam etmesi nedeniyle 2017 yılı başvuru döneminde yeni damızlık boğa ve damızlık koç/teke talepleri ile ahır/ağıl tadilat başvuruları alınmayacak, sadece yeni ahır/ağıl yapımı inşaat yatırımı başvurularının alınacak. Başvurular; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine şahsen yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yatırımlarda, hem damızlık erkek materyal alımlarında hem de inşaatlarda olmak üzere; büyükbaş işletmelerinde anaç varlığı olarak; alt sınır 10 baş üst sınır 49 baş, küçükbaş işletmelerinde ise alt sınır 100 baş üst sınır 200 baştır. Yatırımcılar mutlaka belirtilen sınırlar içinde başvuru yapabileceklerdir. Bu sınırların dışındaki hayvan varlığına sahip olan yatırımcıların başvuruları kabul edilmeyecektir. Yatırımcının bu sınırlar dahilinde başvurusunun kabul edilip yatırıma başlaması ile bu sınırların üzerinde yapacağı daha fazla kapasiteli ahır ve ağıl inşaatları hibe desteği dışında kalacak olup, yatırımcı tarafından karşılanacaktır” dendi.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Hibe Başvuru Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

2-Ön Proje Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

3-Yatırım ile İlgili Bilgiler Formu (Ek-3) (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

4-Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı Tablosu Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)

5-İşletme Tescil Belgesi (Hayvan Sağlığı Şb)

6-Türkvetten alınan güncel hayvan varlığı belgesi (Hayvan Sağlığı Şb)

7-İnşaat yapılacak arazinin aidiyet belgesi

8-Arazi hazineden kiralık veya hisseli ise belgesi

9-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(Şube Müdürü onaylı)

10-Vergi borcu yoktur yazısı(Vergi Dairesinden)

11-ÇKS çıktısı

12-Sigorta Borcu olmadığına dair yazı

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284