Yilangömü Göleti Ve Sulamasinin Insaat Sözlesmesi Imzalandi

Orman ve Su Isleri Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü tarafindan insa edilen, tamamlandiginda Karaman’da brüt 610 dekar zirai araziyi suya kavusturacak Yilangömü Göleti ve Sulamasi insaatinin sözlesmesi imzalandi.

Yilangömü Göleti Ve Sulamasinin Insaat Sözlesmesi Imzalandi

Projenin Ihale Bedeli 3 Milyon 987 Bin TL
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroglu’nun da yakindan takip ettigi projenin, 7 Agustos 2015 tarihinde insaat sözlesmesi imzalandi. Sözlesme süresi 750 takvim günü olarak belirlenen proje 3 milyon 987 bin TL’ye mal olacak.
Prof. Dr. Veysel Eroglu “Yilangömü Göleti ve Sulamasi’ni en kisa zamanda hizmete alacagiz. Proje ile Karaman’in münbit topraklarina bereket katacagiz, bölgenin topraklari suya doyacak ve çiftçilerimizin yüzü gülecek” dedi.
Brüt 610 Dekar Zirai Arazi Suya Kavusacak
DSI tarafindan yapilacak proje kapsaminda talvegden yüksekligi 24.70 metre ve gövde hacmi 97 bin 681 m3 olan kil çekirdek kaya dolgu gövde, 10 metre genisliginde ve 73.5 metre uzunlugunda karsidan alisli dolusavak yapisi yapilacak.
Ayrica hizmete alindiginda brüt 610 dekar zirai araziyi suyla bulusturacak olan projeye 143 metre uzunlugunda beton kilifli 800 mm çapli çelik borulu derivasyon-dipsavak yapisi, toplam boru uzunlugu 6 bin 740 metre olan sulama sebekesi de yapilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284