Zeytin Bahçelerine Rehabilitasyon Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede yayınlanan bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğde geleneksel zeytin bahçelerinde rehabilitasyon desteğine yer verildi.

Zeytin Bahçelerine Rehabilitasyon Desteği
2016 yılında ilk kez uygulanacak olan bu desteklemenin koşulları arasında, 2016 yılında ÇKS kayıtlı olmak, Hisseli ya da hissesiz bir parseldeki tapu hisse alanı (tasarruf alanı) en az 5 dekar olmak ve Dekarda en az 8 adet zeytin ağacı bulunmak gerekiyor.
Bu destekleme kapsamında yaprak/kök oranının düşmesi nedeniyle obur dal oluşumunun arttığı, verim ve kaliteden düşmüş geleneksel zeytin yetiştiriciliği yapılan bahçelerde gençleştirme budaması ile verim ve kalitenin arttırılması amaçlanıyor.
Çiftçilerimizin bu desteklemeden yararlanabilmesi için 30 Eylül 2016 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS'ye kayıtlı il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları ve yapılacak tespitlerde bahçelerinin uygun görülmesi halinde zeytin bahçelerinin en az 1/5 inde ihtiyaç duyulan ağaçlarda 15 Ekim 2016- 31 Mart 2017 tarihleri arasında gençleştirme budaması yapması gerekiyor. Verilecek destek miktarının ise dekar başına 100 lira olduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284