15 Sehire Daha Hizli Tren Müjdesi

TCDD Genel Müdürü Karaman, 2016`ya kadar 15 ilin daha Yüksek Hizli Tren`den yararlanacagini, projeler tamamlandiginda Türkiye`nin yarisinin tren kullanacagini söyledi.

 15 Sehire Daha Hizli Tren Müjdesi

Hizli tren agi 3 yil içerisinde Türkiye'nin yarisini kapsayacak.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2016 yilina kadar 15 ilin daha Yüksek Hizli Trenden (YHT) yararlanacagini söyledi.
Afyonkarahisar'da açiklamalar yapan Karaman, Ankara-Izmir YHT projesi tamamlandiginda Ankara ile Afyonkarahisar arasindaki yolculuk süresinin 1 saat 15 dakika olacagini anlatti.
''2016'ya kadar 15 il daha YHT'den yararlanacak ve projeler tamamlandiginda Türkiye'nin yarisi tren kullanacak'' diyen Karaman, sadece YHT hatlari yaparak bu hatlari isletmekle kalmadiklarina ve Türkiye genelinde Cumhuriyet öncesinden kalan mirasi yenilediklerine dikkati çekti.
Karaman, düzenledikleri anketin sonuçlarina göre, YHT ile seyahat edenlerin çogunun, ''Türkiye'nin gelismis ülkeler arasinda yerini aldigi'' görüsünü benimsedigini söyleyerek, ''YHT'nin sosyal hayati da olumlu yönde etkiledigine tanik olduk. Zaten dünyada 8'inci, Avrupa'da 6'nci hizli tren ülkesiyiz. Ülkemizin hemen her yerine demiryolu hattini götürecegiz'' diye konustu.

Kaynak: Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284