400 Km Hiz Yapan Trenler Geliyor

Alman sirketi Siemens, TCDD`ye yedi adet hizli tren satiyor. 285 milyon Euro`ya mal olacak trenlerin yedi yil boyunca teknik bakim islerini de yine Siemens üstlenecek. Hizli trenlerin Istanbul -Ankara ile Ankara-Konya hattinda kullanilacagi ögrenildi.

400 Km Hiz Yapan Trenler Geliyor

Siemens Rayli Sistem Bölümü Sefi Jochen Eickholt, "Siemens için bu satis rayli sistemle gelecege büyük yatirimlar yapan Türkiye'ye giris anlami tasiyor." dedi.
TCDD ray sistemine büyük yatirimlar gerçeklestirirken, 2020 yili için 10 bin kilometrelik hizli tren raylari dösemeyi hedefliyor. Bu hedef çerçevesinde Türkiye'nin toplam 180 adet hizli tren siparisi verecegi tahmin ediliyor.
Siemens-Velaro modelleri saatte 403 kilometre hizla dünyada en hizli çekise sahip araç olarak biliniyor. Siemens'in ürettigi Velaro tipi hizli tren modelleri Çin, Ispanya ve Rusya da kullaniliyor. Ispanya'da Madrid- Barcelona arasindaki 625 kilometrelik mesafeyi 2,5 saatte kat eden trenlerin Almanya'da kullanilabilmesi için ray sistemlerindeki sorunlarin çözülmesi bekleniyor. Bu sorunlardan dolayi 16 tren hizmete alinamiyor.
 Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284