Ankara-Konya YHT Seferleri 14`e Çikiyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Ankara-Konya Yüksek Hizli Tren (YHT) seferlerinden yolcularin yüzde 98`inin memnun oldugunu belirterek, `1 Aralik 2011 tarihinden itibaren günlük sefer sayisini 8`den 14`e çikariyoruz` dedi.

Ankara-Konya YHT Seferleri 14`e Çikiyor
Bakan Yildirim, Ankara-Konya YHT ek seferlerine iliskin kahvaltili basin toplantisi düzenlendi. Toplantida konusan Bakan Yildirim, Ankara-Konya YHT hattinin tamamen öz kaynaklarla yapildigini hatirlatarak, "Ankara-Konya YHT hatti, yerli müteahhitlerimiz, yerli mühendislerimiz tarafindan insa edilmistir. Emsal hatlar arasinda dünyanin en kisa sürede tamamlanan ve en ekonomik maliyetle isletmeye açilan hatti olmustur" dedi.
Ankara-Konya hattina açildigi günden itibaren vatandasin yogun ilgi gösterdigini belirten Yildirim, doluluk oranlarinin bugüne kadar yüzde 100'e yakin doluluk oraniyla aksaksiz olarak hizmet verdigini kaydetti. "Özellikle Konya halkinin Yüksek Hizli Trene ilgisi her türlü takdirin üstündedir" diyen Yildirim, geride kalan 3 aylik sürede 300 bin yolcunun Ankara-Konya arasinda YHT ile seyahat ettigini ifade etti.
"SEFER SAYISI 14'E ÇIKIYOR"
Ankara-Konya hattinda günlük 8 sefer yapildigini kaydeden Yildirim, "1 Aralik 2011 tarihinden itibaren günlük sefer sayisini 8'en 14'e çikariyoruz" dedi.
Ankara'dan ve Konya'dan karsilikli olarak 07.00, 09.30, 12.00, 14.30, 17.00, 19.15 ve 21.30 saatlerinde hareket olacagini söyleyen Bakan Yildirim, "Böylece sabah erken saatlerden itibaren her 2.5 saatte bir karsilikli yüksek hizli tren seferleri baslatilmis olacaktir" seklinde konustu.
Seb-i Aruz törenlerini izlemeye gidenler için Ankara'ya dönüsleri için Konya'dan saat 23.30'da bir ek sefer konulacagini belirten Yildirim, Ankara-Konya arasinda çalisan yüksek hizli trenlerin saat 07.00 ve 19.15 seferleri hariç tümüne Sincan ve Polatli'da inis binis imkani sunuldugunu da kaydetti. Binali Yildirim konuyla ilgili olarak sunlari kaydetti:
"1 Aralik'tan itibaren Sali, Çarsamba ve Persembe günleri Ankara-Konya arasinda 20 kisilik ögrenci gruplarinda gidis-dönüs ücreti 25 TL olacaktir. Yetiskinlerde ise ayni günlerde 20 kisilik gruplarda seyahat ücreti gidis-dönüs 30 lira olacak. Önceden git-gel Konya simdilik 3 saat diyorduk. Bunu gerçeklestirdik, simdi de git-gel Konya 25 TL diyoruz."
"YOLCULARIN YÜZDE 98'I MEMNUN"
Devlet Demir Yollari'nin yolcular arasinda bir memnuniyet anketi düzenledigini belirten Bakan Yildirim, yolcularin yüzde 98'inin yüksek memnuniyetlerini dile getirdigini belirterek, "Yolcularimizin yüzde 97'si bu trenleri yakinlarina tavsiye ettiklerini bildirmislerdir. Bir diger önemli husus, bu hatta seyahat eden her bes yolcumuzdan ikisinin bayan yolcularimiz olmasidir" seklinde konustu.
Çocuklara uygulanan yüzde 50 oranindaki indirimin meyvelerini verdigini kaydeden Yildirim, indirimden dolayi birden fazla çocuklu ailelerin çocuklariyla birlikte seyahat oraninin yüzde 23 seviyelerine çiktigini belirtti. Anketlere göre bu hatta seyahat eden her 100 yolcudan 74'ünün üniversite mezunu oldugunun tespit edildigini söyleyen Bakan Yildirim, ayrica bu hatta yapilan seyahatlerin yüzde 34'ünün turistik geçi ve ziyaret, yüzde 26'sinin egitim, yüzde 30'unun da is amaçli bu hatti tercih ettiginin tespit edildigini dile getirdi.
"YHT ile seyahat eden yolcularimizin yüzde 68'ini daha önce karayolu toplu tasima araçlari kullanan, yüzde 30'unu özel araç kullanan, yüzde 2'sini ise uçak baglantili karayolu kullanan vatandaslarimiz olusturmaktadir" diyen Yildirim, bu oranlarin her gün yaklasik 500 özel aracin Ankara-Konya arasinda trafige çikmamasi anlamina geldigini söyledi. Yüksek Hizli Tren'in Ankara-Konya arasindaki seyahatleri artirdigini ve iki kent arasindaki yolcularin yüzde 35 ile yüzde 48'i araliginda bir tasima payina sahip oldugunu kaydeden Yildirim, "Yolcularimizin yüzde 55'inin YHT tercih nedeninin sürat, yüzde 45'inin ise konfor ve trende verilen ayricalikli hizmetler oldugu tespit edilmistir" diye konustu.
Bakan Yildirim ayrica 1 Nisan tarihinden itibaren de amaçlarinin her saat basi bir tren kaldirmak oldugunu söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284