Atik Su Tesislerinde Enerji Tesviki Uygulamasi Basladi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan Geri Ödeme Belgesi alan Atik Su tesisi isletmeleri enerji tesviki uygulamasindan yararlaniyor.

Atik Su Tesislerinde Enerji Tesviki Uygulamasi Basladi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü geri ödeme belgesi almayan isletmelerin bu yilin Nisan ayina kadar Müdürlüge basvurarak belgelerini almalarini istedi.
Konuyla ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdür Vekili Fikri Küçüktopçu yaptigi açiklamada, “Bilindigi üzere Atik su aritma tesislerinde kullanilan elektrik enerjisi giderlerinin bir kisminin geri ödenmesine dair hazirlanan "Çevre Kanununun 29 uncu maddesi uyarinca Atik su aritma tesislerinin tesvik tedbirlerinden faydalanmasinda uyulacak usul ve esaslara dair yönetmelik 2010 yilinda yayimlanarak yürürlüge girmistir. Bu yönetmelige göre; Çevre ve Sehircilik Bakanligindan "Geri Ödeme Belgesi" alarak yükümlülüklerini yerine getiren kurum/kurulus ve isletmelere 2010 yilinda atik su aritma tesislerinde kullandiklari enerji giderlerinin yüzde 50'sinin geri ödemeleri yapilmaya baslanmis olup, ödemeler yilsonuna kadar tamamlanacaktir. Bu kapsamda; kurum, kurulus ve isletmelerin 2011 yilina ait atik su aritma tesislerinde kullandiklari enerji giderlerinin bir kisminin geri ödenmesine iliskin olarak, dogrudan alici ortama desarj eden, desarj izni veya çevre izni olan, aritma tesisine ait ayri mühürlü bir elektrik sayaci ile elektrik aboneligi sözlesmesi bulunan ve Çevre ve Sehircilik Bakanligindan "Geri Ödeme Belgesi" almamis olanlarin ivedilikle Bakanliktan geri ödeme belgesini almalari ve bu belge / ile birlikte 2012 Nisan ayi sonuna kadar Valiliklere basvuruda bulunmalari gerekmektedir. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan "Geri Ödeme Belgesi" almis bulunan kurum, kurulus ve isletmelerin ise 2011 yili enerji tesvikini almalari için en geç 2012 Nisan ayina kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’ne basvuruda bulunmalari ve Çevresel Bilgi Sisteminde yer alan verilerinin güncelligini saglamalari gerekmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284