Bilim Merkezi İçin Ön Protokol İmzalandı

TÜBİTAK desteğiyle ilimize bilim merkezi açılmasını öngören protokol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile ilimiz Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan arasında imzalandı.

Bilim Merkezi İçin Ön Protokol İmzalandı

İlimiz Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın vizyon projelerinden biri olan Bilim Merkezi için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TUBİTAK) ile ön protokol imzalandı. TÜBİTAK’ın, Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı kapsamında yapılacak olan Bilim Merkezi ile ilimizde yaşayan küçük-büyük herkes bilim ile buluşacak.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, açılacak olan bilim merkezinin Karaman için önemli olacağını söyledi. Mandal; projenin her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getireceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise hayata geçirecekleri proje ile çocukların ve gençlerin ilimizin yeni cazibe alanı olacak. Bilimi seven bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bilim merkezinde öğrenciler interaktif eğitimler alacak ve onların görme, işitme ve dokunma duyularına doğrudan hitap etmek sureti ile toplum yaşamında daha başarılı ve bilgili bireyler haline gelmelerine katkı sağlayacak. Çocukların kötü çevre ve alışkanlıklara bulaşmamaları için ilgilerini bilim ve teknolojiye çekeceğiz. Bu anlamda bu projeye büyük önem veriyoruz. İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284