Cep Telefonundan Internete Girenler Dikkat!

Cep faturaniz beklediginizden fazla geldiyse nedeni cep telefonu virüsleri.

Cep Telefonundan Internete Girenler Dikkat!

Cep telefonunuza bulasan virüsler cep telefonu ile güvenilir olmayan internet sitelerini dolastiginizda bulasiyor. Cep telefonunuzdan yurt disi numaralarina mesaj ya da çagri gidiyor.
Bilgisayarlarin yerini cep telefonlari alinca hackerler da yön degistirdi. Cep telefonu ile internete giren cep telefonu kullanicilari sikayetvar.com’a gönderdikleri sikayetlerle yüksek cep faturalarindan sikayet ettiler. “Cep numaramdan bilmedigim yurtdisi numaralarina mesaj ya da çagri gitmis” seklinde gelen sikayetler incelendiginde ise ilginç bir detay ortaya çikti. Kabarik faturalarin nedeni virüsler çikti.
Çesitli Numaralara Mesaj Gönderiyor
Iste kabarik cep faturalarindan dert yanan cep telefonu kullanicilarinin ortak sikayetleri söyle:
“Internet e cep telefonlari araciligiyla baglanan kullanicilari bekleyen virüslerin sayisi gün geçtikçe artiyor. Hackerler güvenli olmayan internet sitelerine zararli kodlar ekliyorlar. Cep telefonlari arasinda yayilan virüsler bilmedigimiz çesitli yurt disi numaralarina mesaj ya da çagri atiyor. Masanin üstünde duran telefon kendi kendine fark ettirmeden mesaj yolluyor ama ne giden kutusunda ne mesaj var ne de iletildi raporu var. Haberimiz dahi olmadan yapilan bu islemler sürpriz cep faturasi ile karsi karsiya kalmamiza neden oluyor. “
Ne Yapmali?
Çok gelismis bir telefonla bilinmeyen internet sitelerine gidilmemeli ve telefonlara bir yükleme bildirimi gelmisse güvenliginden emin olmadan bu yükleme yapilmamali. Anti-virüs yazilimini bilgisayariniza indirin ve cep telefonunuzun hafizasina yükleyin.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284