Dokunmatik Cihaz Kullananlar Dikkat!

Dokunmatik cihazlarin yayginlasmasiyla ortaya yeni bir hastalik çikti.

Dokunmatik Cihaz Kullananlar Dikkat!
Teknoloji hayati kolaylastiriyor ama yeni rahatsizliklari da beraberinde getiriyor. Dokunmatik cihazlarin yayginlasmasiyla ortaya çikan "Sürekli gerilim sakatligi" bunlardan biri. El, kol ve dirseklerde agriya yol açan hastaliga yakalanmak da korunmak da sizin elinizde...
Dokunmatik cihazlar ulasimdan, egitime, iletisimden, eglenceye artik her alanda kullaniliyor. Bu küçük asistanlarin getirdikleri kolayliklarin yaninda bazi zararlari da var.
'Sürekli Gerilim Sakatligi'
Tip literatürüne yeni giren "Sürekli gerilim sakatligi" da bu zararlardan biri... Özellikle parmaklarin küçük ve sik dokunuslarla sürekli titresime maruz kalmasi, bu hastaliga davetiye çikariyor.
Hastaligin ilk belirtileri, el, kol ve dirseklerde meydana gelen agrilarla ortaya çikiyor.
'Tablet Göz Hizasinda Kullanilmali'
Hastalikla ilgili bilgi veren Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmani Prof. Dr. Burhanettin Uludag, "Tableti daha çok göz hizasina yakin bir sekilde kullanmalidirlar. Dizlerinde kullanmaktan ziyade genellikle oturarak masa üzerine bir konsola tabletlerini yerlestirip bu sekilde çalisirlarsa çok daha verimli olur" dedi.
'Kullanim Süresi 2 Saati Geçmemeli'
Cihazlari kisa süreli kullanmakta yarar var.
Prof. Dr. Burhanettin Uludag bu konuda da, "Çalisma sürelerini 2 saatin altinda tutarlarsa uykusuzluk yahut depresyona egilim gibi mental hafiza yorgunlugu ya da beyin yorgunlugu gibi durumlara düsmekten korunmus olurlar" seklinde konustu.
Ilaç ve fizik tedavi ile rehabilite edilebilen hastalik, yanlis kullanimla tekrar ortaya çikabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284