Ermenek MYO Teknik Gezi Düzenledi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksekokulunda ögrenim gören ögrenciler, rüzgârdan elektrik üreten santrale teknik gezi düzenlediler.

Ermenek MYO Teknik Gezi Düzenledi
Elektrik ve Enerji Programinda ögrenim gören 30 ögrenci, Mersin’in Mut ilçesi yakinlarindaki Agaoglu Rüzgâr Enerji santralini yerinde görerek yetkililerden bilgi aldilar. Geziye Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Ali Can, Ögretim Görevlisi Ali Riza Karatas ve Ögretim Görevlisi Mehmet Zahit Uzun eslik etti.
Ögrenciler, rüzgâr enerjisinden elektrik üreten ve yaklasik 44 metre yükseklikteki rüzgâr türbinlerini dikkatle gözlemlediler. Santraldeki 11 adet rüzgâr türbininin 33 MW güç ürettigini belirten yetkililer, türbinlerin kurulumu ve çalisma sistemi hakkinda ögrencilere ayrintili bilgiler verdi.
Rüzgâr santralinin topraga, suya, havaya veya insan sagligina zarari olmadigi ve kanser hastaligina yol açmadigi da anlatildi. Ayrica, 33 MW elektrik üretme kapasitesine sahip olan santralin, enerji üretiminde disa bagimliligi azaltma ve çevre kirliligini önleme açisindan önem tasidigi vurgulandi. Toplam 90 milyon Türk Lirasi maliyet ile 8 ayda tamamlanarak santralin hizmete girdigi, yilda asgari 120 milyon kWh enerji üreterek 12.000 konutun elektrik ihtiyacinin karsilanabilecegi açiklandi.
Enerji santralinin fiziki ortami ve çalisma sistemi hakkindaki ögrencilerin sorularinin cevaplanmasinin ardindan teknik gezi sonlandirildi. Teorik bilgilerini uygulama alaninda görerek daha iyi ögrenme firsati bulan ögrencilere, yeni dönemde de zengin içerikli teknik gezilerin yapilmasi planlaniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284