Git-Gel Ankara-Konya 1 Saat 15 Dakika Olacak!

Iki il arasinda 1 saat 30 dakikalik sefer süresi, Ankara-Sincan arasinda hizmete geçecek Baskentray`in tamamlanmasiyla 1 saat 15 dakikaya inecek.

Git-Gel Ankara-Konya 1 Saat 15 Dakika Olacak!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD), Ankara-Konya Yüksek Hizli Tren (YHT) hattinda artan talebi karsilamak ve karsilikli sefer sayisini artirmak amaciyla 6 tren seti daha almak için bu ay içerisinde ihaleye çikacak.
AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, Ankara-Konya Yüksek Hizli Treni daha da hizlanacak. TCDD, 12 tren setinin günlük karsilikli 16 sefer gerçeklestirdigi hatta kullanilmak üzere 6 yeni tren seti almak için bu ay içerisinde ihaleye çikacak.
-Yeni setler daha hizli olacak-
Ankara-Konya YHT hattinda halihazirda kullanilan tren setleri saatte en fazla 300 kilometre hiz yapabiliyor ve saatte 250 kilometre isletme hiziyla çalistiriliyor.
Yeni alinacak tren setleri ise saatte 350 kilometre maksimum hiza sahip olacak ve saatte 300 kilometre isletme hiziyla çalistirilacak.
Iki il arasinda 1 saat 30 dakikalik sefer süresi, Ankara-Sincan arasinda hizmete geçecek Baskentray'in tamamlanmasiyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hiz yapabilen YHT setlerinin isletmeye alinmasiyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.
Ankara-Konya arasindaki karsilikli 8 seferle baslamis, gördügü yogun ilgi nedeniyle talebi karsilamak için geçen yil Aralik ayindan itibaren seferler karsilikli 14'e çikarilmisti. Daha sonra eklenen iki seferle birlikte su anda günlük karsilikli 16 sefer gerçeklestirilen hatta, yeni setlerin devreye girmesiyle sefer sayisi ilk etapta 30'a çikacak.
Ankara-Istanbul YHT hattinin tamamlanarak hizmete girmesinin ardindan da karsilikli sefer sayisinin 40'a ulasmasi planlaniyor.
Ankara-Konya YHT hattinda çalistirilmak üzere yeni alinacak tren setleri, 480 koltuk kapasiteli olacak.
-Finansman, Islam Kalkinma Bankasi'ndan-
Yeni alinacak 6 tren setinin 3 yil içerisinde yapiminin tamamlanarak peyderpey hizmete girmesi öngörülüyor.
Birim fiyati yaklasik 30 milyon avro olan tren setleri için finansman, Islam Kalkinma Bankasi'ndan saglanacak.
Islam Kalkinma Bankasi'ndan 6 tren seti için 12 yil vadeli 175 milyon avroluk kredi alinacak. Kredinin geri ödemesi proje bitiminden itibaren baslayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284