Görsel Sanatlar Ve Teknoloji Tasarim Sergisi Açildi

Piri Reis Ilkögretim Okulu ögrencileri Görsel Sanatlar Teknoloji Tasarim sergisini Makro Alisveris Merkezi’nde açti. Serginin açilis törenine Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Piri Reis Ilkögretim Okulu idarecileri ögretmenleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Görsel Sanatlar Ve Teknoloji Tasarim Sergisi Açildi
Okul müdürü Mustafa Çaglar sergi açilisinda yaptigi konusmada; “Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi tarafindan finanse edilen AB Comenius Egitim Programlari çerçevesinde yürütmekte oldugumuz European Students: Agents Of Sustainable Development isimli projeyi hatirlatarak projede okul olarak geri dönüsüm ve atik malzemelerin kullanimi konusunda çalismalar yaptiklarini vurguladi. Bu sergide de ögrencilerimizin kâgit, plastik ve metal gibi atik malzemelerden degisik tasarim ürünleri yaptiklarini bu sayede geri dönüsüme ve atik malzemelerin kullanimina dikkat çektiklerini belirtti. 6.7.8 inci sinif ögrencilerinin düzenledigi tasarimlari için, yogun bir hazirlik dönemi geçirdiklerini belirterek aylar süren çalismalari sonucunda ortaya çikan bir birinden ilginç tasarim ürünleri sergilenirken, serginin 3 gün boyunca halka açik olacagini belirtti. .Çaglar, ayrica ögrencilerin yaratici çalismalarinin üretken bir nesil yaratmada yapi tasi oldugunu ve sergide gördügü çalismalarin ufuk açici yenilikleri yansitmasindan çok etkilendigini söyleyerek emegi geçen ögretmenlere ve ögrencilere tesekkür etti.
Teknoloji ve Tasarim ögretmeni Ayse Etbas, ögrencilerin origami, geometrik desen, kumas, mozaik, taki ve oyuncak olarak objeleri degerlendirdigini vurgulayarak saat, cam, karton, kumas ve plastik üzerine çalismalarini yaparken yaraticiliklarini sergiledigini söyledi.
Sergide 6/A sinifi ögrencilerinden Ahmet Furkan Sari ve Muhammed Enes Özer’in yagmur sularinin degerlendirilmesi adli proje (Oluklara biriken yagmur sularinin bir kisminin bir kazan içerisine biriktirilmesi ve oradan pompa yardimiyla bahçe sulamasinda kullanilmasi, bir kisminin ise aritma sistemi yardimiyla mutfaklarimizda kullanilmasi) Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy tarafindan büyük ilgi gördü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284