Günes Enerji Santralleri Kurulmaya Baslandi

Günes enerjisinin baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerleyen Karaman’a günes enerji santralleri kurulmaya baslandi. Bu santrallerin faaliyete geçmesiyle birlikte sanayici ve esnaflar için yeni firsatlar dogmus olacak.

Günes Enerji Santralleri Kurulmaya Baslandi

Günes enerjisi santrali kurmak için yatirim yapmak isteyen yatirimcilarin cazibe merkezi haline gelen Karaman’da elektrik piyasasinda lisanssiz elektrik üretimine iliskin yönetmelik çerçevesinde günes enerjisinden elektrik elde etmek için lisanssiz günes enerjisi basvurulari baslarken bugüne kadar Karaman il sinirlarinda yapilan 87.761 kWp’lik basvurularin sonuçlarinin MEDAS’in internet sayfasindan duyuruldugu belirtildi.
Basvuru sürecini tamamlayip, degerlendirmeler sonucunda baglanti anlasmasi için çagri yapilan 30 yatirimci farkli kapasitelerde toplam 23.696 kWp’lik Günes enerji santrali kurma hakki kazanirken ilimizde ilk olarak Il Özel Idaresinin 500 kWp’lik yatiriminin ihalesi tamamlanmis ve 25 Agustos’ta yer teslimi yapilmisti.
Günes Enerji Santrali kurulumu için baglanti anlasmasi yapan Eksun Enerji Üretim Ins. Dis Tic. A.S. 1.000 kWp’lik ve Halis Cem Enerji Üretim Ins. Dis Ticaret A.S firmalari adina 1.000 kWp’lik olmak üzere 2.000 kWp’lik GES kurulumu Dokuzyol Köyü Yukarigöçer Mevkiinde yatirima baslarken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili sirket yetkilisi Bahtiyar Simsek ile santral kurulumunu yerinde inceleyip konuyla ilgili bilgiler aldi.
Ilk etapta 2.000 kWp kapasitede kurulacak olan toplam 40.000 m² alanda gerçeklesen yatirimda, 8.000 adet panel kullanilacak olup yilda yaklasik 3.000.000 kWh elektrik üretilecek. Günes radyasyon degerleri ve güneslenme süreleri açisindan Türkiye’nin en uygun ili olan Karaman’da 2014–2015 yilinda, alinan baglanti izinlerinin gerçeklesmesi durumunda, enerji sektörü büyük bir ivme kazanacak dolayli olarak GES kurulumlarinda kullanilan is ve ekipmanlari ile ilgili sanayi ve malzeme konusunda bir hareketlilik yasanacak.
Günes Enerji Santrali (GES) kurulum esnasinda, çelik konstrüksiyon, aydinlatma, bilisim ve daha farkli alanlarda is ve isçilige ihtiyaç duyulmaktadir. Bu potansiyel ile birlikte Karaman’da yeni is imkanlari olusacak. Karaman’da GES kurulumu isinde yer alabilecek firmalarin konu hakkinda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügünden bilgi alabilecekleri açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284