Istenmeyen SMS`ler Tarih Olacak

Cep telefonu kullanicilarinin son zamanlarda sikça sikayet ettikleri reklam SMS`leri dijital güvenlikte dünya lideri olan Gemalto`nun gelistiricileri sayesinde tarihe karisacak.

Istenmeyen SMS`ler Tarih Olacak

Günlük yasamda hemen her cep telefonu kullanicisinin sikayet ettigi cep telefonu SMS'leri tarihe karisacak. Dijital güvenlik lideri Gemalto, yapacaklari düzenlemelerle ilgili yaptiklari arastirmanin sonuçlarini açikladi. Gemalto Mobil Marketing Uzmani Caroline Doussot, yaptiklari arastirmalarda, insanlarin ilgi alanlari disindaki SMS'lerden sikayetçi olduklarini söyledi. Istenmeyen SMS'lerin önüne geçmek için ataga kalktiklarini belirten Doussot, "Ilk önce Fransa'da daha sonra da Ingiltere'de bir takim arastirmalar yaptik. Önümüzdeki günlerde Orta Dogu'da da arastirmalar yapacagiz. Bu yerlerde yaptigimiz arastirmalarda, en dikkat çeken nokta istenmeyen SMS'ler oldu. Insanlar ilgi alanlari disindaki SMS'lerden hem yararlanamiyor, hem de gereksiz gördügünden okumakla ugrasmiyor. Kisinin ilgi alanina göre SMS almasi reklam konusunda dogru kisiye ulasmayi da saglayacaktir" dedi.
Dijital güvenlik alaninda lider olduklarinin altini çizen Doussot, "Operatörlere sattigimiz sim kartlar ile telekomünikasyon alaninda iyi durumdayiz. Bankalara temazsiz kredi kartlari ve online ödeme alanlari sundugumuz bir pazarimiz da var. Üçüncü alan ise hükümetlere sundugumuz kimlik pasaport gibi e-devlet hizmetleri. Sim kartlar kredi kartlari alaninda dünyada hemen her kiside bir Gemalto ürünü var. Dünyanin üçte birinde Gemalto sim kartlari var. Yani 2 milyar insanla sürekli iletisim halindeyiz. 4 yil önce elimizdeki bu datayi kullanmaya karar verdik. Amacimiz sadece büyük müsterilere firsatlar sunmak degil, onlarin müsterileriyle olan iliskilerini arttirmak. Müsterilere daha iyi hizmet sunabilmek için onlari anlamamiz gerekiyordu. Burada da arastirmalar devreye girdi. Müsterilerin neyi istedigi, neden rahatsiz oldugunu bu arastirmalarla çözmeye çalistik. Öncelikle Fransa ve Ingiltere de arastirmalar yaptik. Ikinci etapta da arastirmalarimiz Latin Amerika'da yapilacak. Daha sonra da Ortadogu pazarinda arastirmalar yapacagiz. En son olarak da müsterilerimizin istedigi her yerde arastirmalar yapacagiz. Arastirmalar müsterilerimizin daha iyi hizmet vermesini sagliyor. Bu da hem bizi, hem müsterilerimiz hem de onlarin müsterilerini memnun ediyor" dedi.
MMA Forum Istanbul 2012 için Istanbul'a gelen Gemalto ekibi, bu baglamda müsteri bagliligi saglamanin en iyi yollari, hangi kanallarin müsteriyi satin almaya ya da almamaya ittigini, SMS ve MMS’lerin hala bu stratejiye uygun olup olmadigini, müsteri iliskileri yönetimi stratejisinin nasil canlandirabileceginin gibi konularda katilimcilari bilgilendirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284