Karaman İmam Hatip Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı

Karaman İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun katılımı ile açıldı.

Karaman İmam Hatip Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı
Karaman İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Mehter Takımının gösterisiyle başlayan fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu geleceğin teminatı olan öğrencilere verilecek her emeğin kutsal olduğunu belirterek öğrenciler için emek harcayan ve bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenleri yürekten kutladığını ifade etti.
Türkiye’de bu yaş grubunda on yedi milyon öğrencinin olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Öğretmenler olarak öğrencilerimizi iyi bir şekilde eğitirsek ve yönlendirirsek inanın bu öğrencilerimiz tüm dünyaya yeniden barışı getireceklerdir” diye konuştu. Sultanoğlu, “TÜBİTAK projelerindeki amaç öğrencilerimizdeki merak duygusunu uyandırmak, araştırma alışkanlığı kazandırmak, bilimsel araştırmanın yöntem ve tekniklerini öğreterek geleceğin bilim adamları yetiştirmektir. Fuarda emeği geçen bütün yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Karaman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ziya Güler yaptığı konuşmada ise fuara katılan davetlilere teşekkür ederek yenilikçi teknolojiler ile değerlerimizi özümsemiş nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile beraberindekiler stantları tek tek gezerek projeler ve çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
Altmış projenin sergilendiği fuarda, dört boyutlu materyallerden obeziteye enerji tasarrufundan Türkçe öğretimi kadar geniş bir yelpazede projeler yer alıyor.






 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284