KMÜ’de ‘Biyonanorobotik’ Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Biyonanorobotik’ konulu konferans verildi. KMÜ Biyomühendislik Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen ve sunumunu Yildiz Teknik Üniversitesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet’in yaptigi konferansa KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de ‘Biyonanorobotik’ Konferansi

Biyonanorobotik’in çok genis ve karmasik bir dünya oldugunu belirten Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet bu dünyayi anlamak için öncelikle robotun taniminin yapilmasi gerektigini söyledi. Üvet robotlari, ‘mevcut bir insanin yapmasini istedigimiz eylemi, içinde kurguladigimiz yapay zeka vasitasiyla yapan cihazlar’ olarak tanimladi.
Üvet, nanorobotik ile ugrasan bir mühendisin en çok etkilesim halinde oldugu bilim dallarini tip, biyoloji ve elektronik olarak siraladi. Üvet, konferans boyunca dinleyenlere birçok nanorobot projesi tanitti. Beynine yerlestirilen bir elektrot vasitasiyla kontrol altina alinan güve böcegini örnek veren Üvet, böcegin elektrot yardimiyla uçma, kanat çirpma, manevra gibi davranislarinin kontrol edilebildigini söyledi.
Konferans Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet’e plaket sunmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284