KMÜ’de Kamil Özdag Fen Fakültesi Bilim Günleri Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi’nin Saray Holding sponsorlugunda düzenledigi “Bilim Günleri”ne Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ismail Boztosun ve Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Tegmen konusmaci olarak katildi.

KMÜ’de Kamil Özdag Fen Fakültesi Bilim Günleri Yapildi
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonu’nda 23 Aralik Cuma günü saat 14.00’te gerçeklestirilen etkinlige, Karaman Vali Yardimcisi Latif Memis, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, KMÜ idari ve akademik personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Program Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in açilis konusmasiyla basladi. Ardindan Akdeniz Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ismail Boztosun, “Makro Evrenden Mikro Evrene: 100. Yilinda Nükleer Fizik” konulu bir sunum yapti.
Prof. Dr. Ismail Boztosun konusmasina atomun yapisini anlatarak basladi. Cern’de yapilan “Büyük Hadron Çarpistiricisi” projesi, “Higgs Bozonu” gibi kavramlari açiklayarak devam eden Prof. Dr. Boztosun özellikle popüler fizigin önemli konularindan biri olan karadelikler konusu üzerinde durdu.
Prof. Dr. Boztosun fizik bilimi için gençlere su önerilerde bulundu: “O kadar çok fizik problemi var ki bunlardan bir tanesini de siz çözebilirsiniz. Insanlarin bir çogu Mevlana’yi bilirler ama onun zamaninda kim padisahti diye sorarsaniz size kolayca cevap veremezler. Sizler iyi bir nesilsiniz ve bizden çok daha uzaklara gidebilirsiniz. Hayat her zaman paraya endeksli yasanmiyor” dedi.
Prof. Dr. Adnan Tegmen “Mekanik Sasirtir” konulu sunumunda gençlere fizik biliminden korkmamalari gerektigini söyledi. Salondakilere “Armut dibine düser mi?” sorusunu soran Prof. Dr. Tegmen, bunun fizik kurallarina uymayan yanlis bir söyleme tarzi olduguna dikkat çekti. Prof. Dr. Tegmen “100 metre yükseklikten bir armutu yere biraktigimizda ufak bir sapmaya ugrayarak yere düser. Bu da bizim dünyaya gündelik kavramlarin açiklayamadigi bir algiyla baktigimizi gösterir” dedi. 
Konusmalarin ardindan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, sunum yapan ögretim üyelerine plaket takdim etti.
Etkinlik IIBF sergi alanindaki kokteyl ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284