KOSGEB ve Basin Ilan Kurumu`nun Medya`ya Destek

KOSGEB Baskani Mustafa Kaplan, `Artik konfeksiyon tarzi kredi yerine, terzi tarzi kredi sunuyoruz` dedi.

KOSGEB ve Basin Ilan Kurumu`nun Medya`ya Destek
KOSGEB ve Basin Ilan Kurumu isbirligiyle Rixos Otel'de düzenlenen 'Medya Kuruluslarina Yönelik KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantisi'nda bir konusma yapan KOSGEB Baskani Kaplan, KOSGEB'in her zaman yenilikçilige, degisiklige ve çagin gereklerine uymaya hazir oldugunu ifade etti. KOSGEB'in KOBI'lere kredi destegi saglamin yaninda girisimci yetistirmeye de basladigini ifade eden Kaplan, girisimcilik egitimi alip dogru yatirimin nasil olmasi gerektigini ögrenen 2 bin kisinin kendi is yerlerini açarak ekonomik hayata dahil olduklarini anlatti. KOSGEB desteklerine internet üzerinden ulasilmasi uygulamasini baslattiklarini kaydeden Kaplan, elektronik imzanin baslamasiyla birlikte girisimcilerin oturduklari yerden KOSGEB kredilerine ulasabilmelerine imkan saglayan sistemin alt yapisini kurduklarini ifade etti. Kaplan, "Artik konfeksiyon tarzi kredi yerine terzi tarzi kredi sunuyoruz. Yani artik KOSGEB kredileri ihtiyaçla bire bir örtüsen destekler olacak" seklinde konustu.
Kaplan, KOSGEB'in destekleri sayesinde girisimcilere 27 bin lirasi hibe, 70 bin lirasi ise sifir faizli ve geri ödemeli destek olmak üzere toplamda 100 bin liraya yakin kredi sunuldugunu söyledi.
Basin Ilan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ahmet Bas ise ulusal ve bölgesel düzeyde yayin yapan 6 bin 549 gazete ve dergi, 480 televizyon kanalinin bulunduguna isaret ederek, medyanin her geçen gün büyüyen ve gelisen bir yapiya sahip oldugunu vurguladi. Basin Ilan Kurumunun bu yapinin saglikli yürümesi için üzerine düsen sorumlulugu yerine getirdigini ifade eden Bas, yenilige ve degisime önem vererek geçen yil yayimlanan ilan ve reklamlari internet ortamina tasidiklarini açikladi. Basin mensuplarina KOSGEB kredisiyle destek olmanin da bu yeniligin bir ürünü oldugunu kaydeden Bas, "Önemli olan bir fikri ortaya atmak degil o fikri hayata geçirmek. Basin Ilan Kurumu ve KOSGEB olarak bu fikri ortaya attik bunu hayata geçirecek siz basin mensuplarisiniz. Basin mensuplarina önemli destekler sagladik. Borç verme tutarini bin 620 liradan 4 bin 200 liraya yükselttik. Bu para kredi degil emaneten faizsiz verilen bir para. Muhtaçlik dedigimiz geri ödenmeyen bir yardimimiz daha var. Bunu da 3 bin 500 liradan 4 bin liraya yükselttik" dedi.
2011 yilinda basin mensuplarina toplam 21 milyon lira borç verdiklerini anlatan Bas, bu yardimlarin hakkiyla yerini buldugu umudunu tasidiklarini belirtti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284