TCDD, Çesitli Ana Hat Ve Bölgesel Parkurlarda Yeni Trenler Sefere Koyuyor

TCDD, Ramazan Bayramiyla da çakisan tarihlerde çesitli ana hat ve bölgesel parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, Bayram nedeniyle artan yolcu talebini karsilamak üzere ana hat trenlerini ilave vagonlarla takviye etti.

TCDD, Çesitli Ana Hat Ve Bölgesel Parkurlarda Yeni Trenler Sefere Koyuyor
TCDD Genel Müdürlügü'nden yapilan yazili açiklamaya göre, yol yenilemeleri yapilan Konya-Izmir-Konya hattinda 16 Agustos 2012 tarihinden itibaren, Konya Mavi Treni karsilikli olarak sefer yapacak. Her iki ilden saat 20.00'de kalkacak tren Izmir-Manisa-Usak-Afyon ve Konya güzergahini izleyecek. Klimali olan tren, 4 pulman, 1 kusetli, 1 yatakli ve 1 yemekli vagondan olusuyor.
Konya Mavi Treninin ilk seferi nedeniyle, 16 Agustos Persembe günü saat 19.30'da Alsancak Gari'nda Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim'in katilimiyla düzenlenecek törenden telekonferans sistemiyle Konya Gari'na baglanti saglanacak.
Toros Ekspresi ise ayni tarihten itibaren Adana-Eskisehir-Adana arasinda yolcu tasimaya baslayacak. 5 pulman vagondan olusan Toros Ekspresi, Adana'dan 07.05, Eskisehir'den ise 07.20'de hareket edecek.
TCDD ayrica yakin kentler arasinda demiryolu tasimaciligini artirmak amaciyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda Izmir-Usak-Izmir, Basmane-Denizli, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarinda bölgesel trenler hizmet verecek.
Ramazan Bayrami süresince artan yolcu talebini karsilamak için de bir dizi tedbir alan TCDD, Izmir Mavi, Karesi Ekspresi, Iç Anadolu, Çukurova ve 4 Eylül Mavi, Dogu ve Güney/Vangölü Ekspreslerinin teskilatlarina vagon ilaveleri yapti.
Ayrica bayram süresince Kütahya-Balikesir hattina da bölgesel tren sefere konuldu.
Kaynak: Memurlar. Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284