Türkiye`nin Internet Kullanim Haritasi

Türk Telekom A.S Dogu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, internet kafelerden internete baglanma oraninin gözle görülür sekilde azaldigini bildirdi.

Türkiye`nin Internet Kullanim Haritasi
Sevim, yaptigi yazili açiklamada, Türk Telekom adina Ipsos KMG tarafindan 2012 yilinin ilk çeyreginde 38 ilde 15 bin üzeri hane ile yüz yüze gerçeklestirilen, bilgisayar ve internet kullanim detaylari ile aliskanliklarini ortaya koyan arastirmanin sonucunun açiklandigini belirtti.
Bu çok degerli istatistiki çalismanin genel olarak tüm sektöre, ilgili basliklar ile alakali planlamalari yaparken kilavuz olabilecegini ifade eden Timur, ''Türk Telekom A.S olarak bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ülkenin bu alanda gösterecegi gelisim trendine yogun bir sekilde destek vermeye devam edecegiz'' ifadesini kullandi.
Timur, Türkiye genelinde 38 ilde yüz yüze gerçeklestirilen arastirmanin sonuçlarina göre, Türkiye'de 19,1 milyon hanenin yüzde 52'sinde bilgisayar, yüzde 41'inde ise internet baglantisinin bulundugunu kaydetti.
Arastirmaya göre, bilgisayari olan hane sayisi çogalirken, internet kullaniminda da buna bagli olarak artis oldugunu vurgulayan Timur, sunlari ifade belirtti:
''Internet kullaniminda evden baglanma orani 2010 yilinda yüzde 58 iken, 2012 yilinda bu rakam yüzde 66'ya ulasti. Geçmis yillarda Türkiye'deki internet kullanim aliskanliklarinda önemli yer tutan internet kafelerden internete baglanma orani ise düsüs gösterdi. Türkiye'deki internet kullanicilari internete daha çok evden baglanirken, hanelerde en çok tercih edilen internet baglantisi ADSL olarak gözlenmistir.''
Timur, arastirmada ayrica, Türkiye'deki 19,1 milyon hanenin yüzde 34,6'sinda masaüstü, yüzde 20,6'sinda dizüstü bilgisayar oldugunun belirlendigini, hem masa üstü hem de dizüstü bilgisayar bulunan hane sayisinin yüzde 4,2, yeni nesil bilgisayar ürünleri netbookun oraninin yüzde 0,7, tabletin de yüzde 0,2 oldugunu vurguladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284