Üniversite-Sanayi Isbirliginde Yeni Bir Arayüz: ‘sanayidoktoru.com’

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘sanayidoktoru.com’ isimli arayüz tanitildi. Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü isbirligi ile düzenlenen ve sanayi-üniversite isbirligini pekistirmek amaciyla gerçeklestirilen tanitimda ‘sanayidoktoru.com’ arayüzüne katilan sanayici ve akademisyenlerin daha kolay iletisim kurabileceklerine vurgu yapildi.

 Üniversite-Sanayi Isbirliginde Yeni Bir Arayüz: ‘sanayidoktoru.com’

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonundaki tanitim toplantisina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Vali Yardimcisi Sezer Isiktas, Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar, Karaman KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavsan, White Rose sirketinin kurucusu Musa Akgül, sanayiciler, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

“Üniversitenin bilimsel altyapisi ile sanayicinin yetenegi bu projede bulusacak”
Tanitim toplantisinin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Ahmet Yildirim, üniversite olarak bu isbirligine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu isbirligi üzerine olusturulan sanayi doktoru projesinin gerek bölgemize gerekse ülkemize kazandiracagi pek çok deger var.” dedi.
KMÜ’nün yeni kurulan bir üniversite olmasina ragmen yapilan çalismalarla önde olan bir üniversite haline geldigini söyleyen Prof. Dr. Yildirim, “Üniversite ve sanayi isbirligi anlaminda neler yapabilecegimizi düsünüp sürekli olarak çalisiyoruz. Sanayinin geçmisi üniversiteye oranla daha fazla. Bunun yani sira sanayiciler isin ekonomik boyutunu bizden daha fazla düsünüyorlar. Proje ile, üniversitenin bilimsel altyapisi ile sanayicilerin yeteneklerini bulusturmayi amaçliyoruz. Yakin bir gelecekte sanayicilerle olan iliskimiz daha fazla gelisecek, ar-ge çalismalari ile sanayicilere daha fazla hizmet verebilecegiz.” seklinde konustu.
“Herkesin ihtiyacini karsilayacak bir uygulama”
Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar ise konusmasinda ‘sanayidoktoru.com’u üniversite-sanayi isbirliginin daha rahat sekilde kurulabilecegi bir ortam olarak gördügünü ifade ederek, “Sanayiciler olarak bütün projelerde yer almaya çalistik. Bu projenin de gerek sanayicilerin gerekse üniversite personelinin ihtiyaçlarini karsilayacak bir uygulama olacagini düsünüyorum.” dedi.
“Yetenek sahibiyiz fakat bilgi sahibi degiliz”
White Rose sirketinin kurucusu Musa Akgül de insanin devamli kendisini yenilemesi gerektigine vurgu yaparak, “Sanayiciler olarak yetenek sahibiyiz fakat bilgi sahibi degiliz. Üniversitenin bilgi anlaminda sürekli olarak bize yardimci olmasi gerektigini savunan birisiyim. Bizler de tekrara düsmeden zamana ayak uydurarak kendimizi yenilemeliyiz.” diye konustu. Musa Akgül daha sonra sanayicilik yasantisina dair hatiralarini ve tecrübelerini paylasti.
“Sanayicilerin, üniversiteden maksimum ölçüde yararlanabilmesini arzuluyoruz”
Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili ise slayt gösterimi esliginde yaptigi konusmada, Türkiye’nin 2023 hedeflerinden bahsederek yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracati içindeki payinin yüzde 3,4 oldugunu, orta yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracati içindeki payinin yüzde 30 oldugunu söyledi. Konarili, hedefe ulasabilmek için düsünülen projeyi planlamak, denemek ve basariya ulasana kadar tekrar tekrar yapmak gerektigini vurguladi.
Sosyal yasamda insanlarin üniversiteye yalnizca egitim amaciyla ihtiyaç duyduklarini dile getiren Konarili, “Üniversiteler, sanayiciler için de büyük önem tasiyor. Proje ile sanayicilerin üniversiteden maksimum ölçüde yararlanabilmesini arzuluyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284