YHT`ler Ankara Gari`na Geri Dönüyor

Anadolu Bulvari üzerindeki Marsandiz Köprüsü’nün yapimi nedeniyle 15 Haziran’dan buyana Sincan’dan hareket eden Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya Yüksek Hizli Trenleri 17 Agustos’tan itibaren yeniden Ankara Gari’ndan hareket etmeye baslayacak.

YHT`ler Ankara Gari`na Geri Dönüyor
Anadolu Bulvari üzerinde bulunan Marsandiz Köprüsü, yeterince emniyetli olmadigi gerekçesiyle Ankara Büyüksehir Belediyesi'nce yikilip, yeniden yapildi. Bu nedenle Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya YHT seferleri, 15 Haziran 2012 tarihinden bu yana Sincan-Eskisehir-Sincan ve Sincan-Konya-Sincan arasinda hizmet verdi.
Bu dönem boyunca TCDD, YHT'lerin Sincan'dan hareket saatinden 1 saat önce Ankara Gari önünden Sincan'a ücretsiz otobüs seferleri yaparak yolculari tasidi. Ayrica yolcular, Ulus, Kizilay ve Batikent'ten Sincan yönüne giden Ankara Büyüksehir Belediyesi'ne ait otobüslerden YHT biletlerini göstererek ücretsiz faydalandi.
Marsandiz Köprüsü'nün yapim isinin tamamlanmasiyla birlikte 17 Agustos'tan itibaren YHT'ler Ankara Gari'na geri dönecek. Söz konusu tarihten itibaren YHT'ler yeniden Ankara-Eskisehir-Ankara, Ankara-Konya-Ankara arasinda hizmet vermeye baslayacak.
Ankara Gari'ndan hareket eden YHT'ler önceden oldugu gibi Sincan istasyonundan da yolcu alarak devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284