Adalet Bakanligi 860 Infaz ve Koruma Memuru Alacak

Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, tasra teskilatina `infaz ve koruma memuru` ögrenci alimi yapacak.

Adalet Bakanligi 860 Infaz ve Koruma Memuru Alacak
6291 Sayili Yasa ile ceza infaz kurumlarinin ihtiyaci için 860 infaz ve koruma memurlugu kadrosuna sözlü sinav ve mülakat yapilacak.
Basvurular 21 Mayis 2012 günü baslayip 30 Mayis 2012 günü mesai saati bitiminde sona erecek. Basvurular sözlü sinav ve mülakatin yapilacagi Ankara, Bakirköy veya Erzurum Adlî Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu baskanliklarina ya da mahallî cumhuriyet bassavciliklarina yapilacak.
Basvuru evraki, masrafi ilgilisinden alinmak suretiyle mahallî cumhuriyet bassavciliklarinca ayni gün acele posta servisi ile sözlü sinav ve mül'katin yapilacagi adlî yargi ilk derece mahkemesi adalet komisyonu baskanligina gönderilecek. Mahallî cumhuriyet bassavciliklarina yapilan basvurularda, basvuru evrakinin taranarak UYAP üzerinden ve fiziki olarak da sinavi yapacak ilgili komisyona gönderilmesi gerekiyor.
Adaylar sadece ceza infaz kurumlarinin bagli oldugu bir yer adli yargi ilk derece mahkemesi adalet komisyonu baskanligini tercih etmek suretiyle basvuruda bulunabilecek. Birden fazla komisyona basvurulmasi durumunda basvurular geçersiz sayilacak. Bu sekilde sinava girenler kazanmis olsalar dahi ögrencilige kabul edilmeyecek.
Sözlü sinav ve mül'kata, kurumlarin ihtiyacina göre, merkezî sinavda KPSS en az 70 puan alan ögrenci adaylarindan bakanlikça belirlenen kadro sayisinin 5 kati infaz ve koruma memurlugu ögrenci adayi, hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksekokullari mezunlarina öncelik verilmek suretiyle çagrilacak. Infaz ve koruma memurlugu ögrenci adayliginda, atama yapilacak yer adlî yargi ilk derece mahkemesi adalet komisyonu baskanliklari için kadro sayisinin 5 kati ayri ayri belirlenecek.
Sinava alinacak ögrenci adaylari sözlü sinav ve mülakat tarihinden önce sinavin yapilacagi komisyonlarin ilan panolarinda, ayni zamanda sinavin yapilacagi yer cumhuriyet bassavciliginin internet sitesinde 4 Haziran 2012 tarihinde ilan edilecek. Ayrica yazili bildirim yapilmayacak.
Adayin boy-kilo ölçümü 5–6 Haziran 2012 tarihleri arasinda yapilacak. Boy-kilo sartini tasiyanlarin 7–8–9 Haziran 2012 tarihlerinde sözlü sinav ve mül'kati yapilacak. Bu tarihlerde sinavin bitirilememesi halinde takip eden günlerde sinava devam edilecek. Belirlenen tarihlerde her hangi bir nedenle boy-kilo ölçümü ile sözlü sinava ve mülakata katilmayanlarin mazeretleri kabul edilmeyecek.
Sözlü sinav ve mülakata, kurumun ihtiyacina göre lisans mezunlari için 2010- KPSSP3, önlisans mezunlari için 2010 KPSSP93, ortaögretim mezunlari için 2010- KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukari puan almis olmak sarti aranacak.
Hizmet öncesi egitim alan ögrencilere, egitim süresince 3 bin gösterge rakaminin memur aylik katsayisi ile çarpimi sonucu bulunacak miktarda ilan tarihi itibariyle 185,87 TL aylik harçlik ödenecek.
'Infaz ve koruma memuru' ögrenci alimi yapilacak yerler ve ögrenci sayilari ise söyle: "Bolu 65; Karabük 66; Kocaeli 25; Bandirma 385; Artvin 10; Izmir 125; Sirnak 184 olmak üzere 77'si bayan toplam 860 kisi."
Kaynak: //www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/05/12/adalet-bakanligi-860-infaz-ve-koruma-memuru-alacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284