Anadolu’dan Avrupa Medya Açilimi Paneli Için Ünye’deydik

AB Sivil Toplum Diyalogu III çalismalari kapsaminda, merkezi Ankara’da bulunan Iletisim ve Medya Federasyonu TIMEF tarafindan uygulamaya konulan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi kapsaminda Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi Konferans Salonu’nda “AB Sürecinde Medyanin Rolü” konulu seminer düzenlendi.

Anadolu’dan Avrupa Medya Açilimi Paneli Için Ünye’deydik

Anadolu'dan Avrupa'ya Medya Açilimi Projesi'nin yurt içindeki Proje Ortagi olan Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi adina Karaman’dan katilan ve birer konusma yapan Sultan Akbulut ile Sahin Özer ise Yerel ve Genel Türk Medyasinin AB Sürecini destekledigini, AB Yolundaki Türkiye'ye, Türk Medyasinin simdiye kadar destek oldugunu ve bundan sonra da olacagini belirttiler.
Seminere Belçika’dan konusmaci olarak katilan gazeteci Genevieve Thiry, medyanin siyasetçiler için rehber oldugunu söyledi.
Belçika’dan yayinci kurulus TWIST yöneticisi Pierre Collin, Télépro adli dergide görev yapan danisman Alice Kriescher ve Laurent Smitz ile Belçika Valon bölgesi TV Denetleme-Düzenleme kurulu üyeleri (CSA) Sabri Derinöz ve Genevieve Thiry’in konusmaci olarak katildigi semineri, Anadolu'nun çesitli bölgeleri ile birlikte Ünye ve çevresinde görev yapan çok sayida gazeteci, sivil toplum kuruluslarinin baskan ve yöneticileri takip etti.
Seminerin açilis konusmasini yapan TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, 15 Ekim 2014 tarihinde baslayan ve yaklasik bir yildir devam eden Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi kapsaminda bugüne kadar birçok egitim ve etkinlige imza attiklarini belirterek, “Bu seminerde Belçika’dan gelen gazeteci konuklarimiz, Belçika medyasini ve medyanin AB sürecindeki rolünü anlatacaklar. Katilim ve katkilarindan dolayi Belçika’dan gelen konuklarimiz basta olmak üzere hepinize tesekkür ediyorum” dedi.
Seminer için Medya sektörünü temsilen Belçika’dan gelen konusmacilar da medyanin önemine vurgu yaparken, gazeteci Genevieve Thiry, medyanin siyasetçiler için rehber oldugunu söyledi. Demokrasinin gelismesi ve sürdürülebilir bir demokrasi için medyanin çok önemli olduguna isaret eden gazeteci Genevieve Thiry, “Özellikle yerel medya yayin yaptigi bölgede siyasetçilere rehber görevi üstlenmekte. Siyasetçilere rehberlik görevinin yani sira bir anlamda denetim görevi de yürütmektedir. Bu açidan bakildiginda yerel medya çok önemli bir görev ifa etmektedir. Yerel medyanin güçlenmesi ve bagimsiz görev yapmasi demokrasinin yani sira bölgenin de saglikli gelismesi adina çok önemli” dedi.
Seminerin ardindan dünden bu güne Belçika Medyasi konulu bir de sergi açildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284