Bunu Yapmazsaniz 72 TL Cebinizde Kalacak!

Otomobiliniz ya da minibüsünüzdeki flama ve bayraga ceza geliyor. Mevzuat disinda araçlara takilan flama, sembol ve bayraklar siki takibe alinacak.

Bunu Yapmazsaniz 72 TL Cebinizde Kalacak!
Emniyet Genel Müdürlügü'ne gelen sikayetler ile merkezden yapilan denetimlerde bazi araçlarin üzerine bulundurulmasi zorunlu isaretlerden baska mevzuata uygun olmayan reklam, resim, yazi, isaret, sekil, sembol ve ilan yazildigi belirlendi. Genel Müdürlük, 81 Il Emniyeti'ne "araçlar üzerine yazilan yazilar" konusunda bir genelge gönderdi. 6 Agustos 2011'de Resmi Gazete'de yayinlanan "Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulmasi Hakkindaki Yönetmelige" atifta bulunulan genelgede, bazi yazilarin "tahrik edici" ve "suç" içerikli olduguna dikkat çekildi.
CEZA YAZILIP, SÖKÜLECEK
Genelgede, Trafik Denetleme Subeleri'ne "Mevzuat hükümleri disinda üzerinde yazi, ilan, resim, logo, bayrak, flama ve ya amblem bulundugu anlasilan araçlara 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu'nun 26. maddesi dogrultusunda islem yapin" talimati verildi.
Sehiriçi ve sehirlerarasi yollarda yapilacak trafik denetim ve kontrollerinde ticari amaçli yük ve yolcu tasimaciligi yapan taksi, taksi dolmus, minibüs, otobüs ve kamyonetler ile kiralik otomobil cinsi motorlu araçlarin üzerinde bu tür materyal bulunduran sürücülere 72 TL ceza yazilacak. Polis ceza yazdigi araçtaki izinsiz yazi, logo, ilan, resim gibi isaretleri söktürtecek.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284