Cezayi Sadece Trafik Polisleri Kesmeyecek

Trafik kurallarini ihlal edenlere artik trafik polislerinin yani sira önleyici hizmet, asayis ile polis merkezlerinde görevli polis ekipleri de ceza kesebilecek.

Cezayi Sadece Trafik Polisleri Kesmeyecek


1 Ocak'tan itibaren yürürlüge girecek uygulamayla ilgili emniyet müdürlüklerinde egitim çalismasi baslatildi.

Adana Emniyet Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, vatandaslarin karayollarinda güvenli sekilde seyahat edebilmelerini saglamak, trafik kazalarini azaltmak, bu kazalar sebebiyle yasanan yaralanma, sakat kalma, can kayiplari ve ekonomik kayiplari önlemek amaciyla Trafik Denetleme Sube Müdürlügü'ne bagli ekiplerin siklikla ihlal edilen trafik kurallari üzerindeki denetimlerinin sürdügü bildirildi.
Trafikte denetimin temel amacinin; sürücülerde olumlu yönde davranis degisikligi yaratmak oldugu belirtilerek, insan hayatinin ve sagliginin korunmasi ile maddi kayiplarin azaltilmasinin ancak tehlikeli sonuçlari olabilecek davranislarin en aza indirilmesi ile mümkün olabilecegine dikkat çekildi.
Bilimsel arastirmalarin, trafik kurallarina uyan kisilerin diger yasalara da uyma oraninin yüksek oldugunu gösterdigine vurgu yapilan açiklamada, "Trafik kurallarina uyma aliskanligi kazanmis bir toplumda, asayis ve diger suçlarda da azalma meydana gelecegi." bildirildi.
Karayollari Trafik Kanunu'nun 6. ve Karayollari Trafik Yönetmeligi'nin 7. maddesine istinaden; ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sinifindaki personele, karsilastiklari trafik kural ihlallerine iliskin tespit tutanagi düzenleme yetkisi verildigi hatirlatilan açiklamada söyle denildi:
"1 Ocak 2013 tarihi itibariyle sürücülerin trafik kurallarina uymalarinin saglanmasi, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanmasi amaciyla tespit tutanagi düzenleme yetkisi trafik ekipleri yaninda il ve ilçelerimizde resmi ekip araçlariyla görev yapan önleyici hizmetler, asayis ve polis merkezi ekiplerine de verilecektir. Yetkilendirilecek personelin egitimlerine baslanmistir. Tespit tutanagi düzenleme yetkisine sahip personel trafik kural ihlali ile karsilastiginda araç durdurmadan plakasina göre tespit tutanagi düzenleyebilecektir. Düzenlenen ihbar tutanaklari Trafik Idari para cezasina dönüstürülerek araçlarin tescil adresine posta yoluyla gönderilecektir. Tespit tutanagi düzenlemeye yetkili personelimiz öncelikli olarak trafik kazalarina neden olan ve siklikla ihlal edilen trafik kurallari hakkinda tespit tutanagi düzenleyeceklerdir."
Kaynak: Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284