Gazetecilik Meslegine Standart Getirildi

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünce (BYEGM) basin sektöründe ulusal meslek standartlarinin belirlenmesi amaciyla yürütülen çalismalar sonuçlarini vermeye basladi.

Gazetecilik Meslegine Standart Getirildi

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünün koordinasyonunda, sektör temsilcileri ve basin meslek kuruluslarinin da dâhil edildigi çalismalar sonucunda ortaya çikartilan 10 alt meslekten; Muhabir, Uzman Muhabir, Foto Muhabiri (Seviye 5- Seviye 6) alt meslek gruplarina ait standartlar Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu tarafindan onaylanarak 20 Agustos 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayimlandi. Yayimlanan bu belge ile gazetecilik meslegini icra edenlerde bulunmasi gereken nitelikler bir standarda kavusturuldu.
Istihbarat Sefi (Seviye 6), Sayfa Editörü (Seviye 6), Editör (Seviye 5), Görsel Yönetmen (Seviye 6) , Sayfa Sekreteri (Seviye 5), Düzeltmen/Müsahhih (Seviye 6) alt meslek gruplarina ait standartlarin belirlenmesi çalismalari ise devam ediyor. Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünce yürütülen çalismalarin devami kapsaminda sektör temsilcileri ve çalisanlari ile bir araya gelinecek ve düzenlenecek çalistaylar sonucunda bu meslek gruplarina ait standartlar olusturulacak.
Basin Sektöründe Ulusal Meslek Standartlarinin Belirlenmesi çalismalari BYEGM ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasinda imzalanan protokol ile baslamisti. Basin sektöründe ulusal meslek standartlarinin belirlenmesi amaciyla yürütülen çalismalar Avrupa Birligi tarafindan benimsenen yeterlilik seviyelerine ve Avrupa Yeterlilik Çerçevesine (AYÇ) uygun olarak sürdürülüyor. Çalismayla, gazetecilik mesleginde etkin ve nitelikli istihdamin saglanabilmesi hedeflenirken, bu hedefe yönelik mesleki egitim ve ögretim programlarinin olusturulmasi amaçlaniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284