Hemserimiz Karabekir`in Kizindan Sarkozy`ye Tepki

Kurtulus Savasi`nda önemli basarilar elde eden komutanlardan Kazim Karabekir`in kizi Timsal Karabekir, Ermeni soykirimi iddialariyla ilgili olarak ``Dünya arsivleri açildigi zaman Türk`ün gerçek hakki ortaya çikacak`` dedi.

Hemserimiz Karabekir`in Kizindan Sarkozy`ye Tepki
Hemserimiz Kazim Karabekir'in kizi Timsal Karabekir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Ermeni soykirimi iddialarini siyasilerin oy avciligi sebebiyle ortaya attigini belirterek, eski Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy'nin girisimlerinin de bu yönde oldugunu söyledi.
Karabekir, söyle devam etti:
''Sarkozy, Ermeniler'den destek alabilmek için kendisini sirin göstermeye çalisti. Bugün Isviçre'de de ayni seyleri görüyoruz. Isviçre'de 'Ermeni soykirimi olmamistir' dediginizde tutuklaniyorsunuz. ama 'Peygamber Efendimize hakaret eden kisiye ifade özgürlügü' diyoruz. Amerika'da da aynidir. Her yil 24 Nisan'da Obama'nin ya da baskan kimse onun dudagindan hangi kelimeler çikacak diye sinirlenerek bekliyoruz. Bakin Mevlana Hazretleri der ki 'Bir yara oldu mu üzerini merhemle kapatma, vur nesteri cerahat aksin'. Buradaki cerahatin anlami, tarafsiz tarihçilerin konusmalariyla olur ki arsivler açilir, bütün gerçekler ortaya çikar.''
Türkler'in yanlis anlatildigini, tarihin saptirildigini ifade eden Karabekir, ''En basitinden General Harbor, Amerikan senatosuna sundugu raporda 'Türkler özyurtlarinda yok edilmeye çalisilmistir' diyor. Bunun yani sira dünya arsivleri açildigi zaman Türk'ün gerçek hakki ortaya çikacak. Iste o zaman Anadolu Türkü'nden de Azerbaycan Türkü'nden de Uygur Türkü'nden de dünya milletleri baslarini egerek özür dileyecek'' dedi.
''Osmanli Imparatorlugu'nu bilmiyorlar''
Fransa Meclisi'nde sözde Ermeni soykirimiyla ilgili maddeye el kaldiran insanlara tek tek soruldugunda Türkiye'nin nerede oldugunu dahi bilmediklerinin ortaya çikacagini öne süren Karabekir, bu insanlarin Osmanli Imparatorlugu'nu ise hiç bilmediklerini ifade etti.
Karabekir, ''Çok iyi tarih hocalarimiz var. Bir tek Yusuf Halaçoglu hocamizin konusmasiyla dünya milletlerine cevaplar zaten verilir ama bizi dinlemek istemiyorlar ama yilmayacagiz. Çünkü Kazim Karabekir 'Cihan yikilsa Türk yilmaz' diyor'' dedi.
 
Kaynak: //www.haber7.com/siyaset/haber/878312-karabekirin-kizindan-sarkozyye-tepki

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284