Kararname Kulisleri

Valiler kararnamesi tamamlanmak üzere. Kararnameyle 11 ilin valisi degisecek. Degisecek valiler arasinda Ankara Valisi Alaattin Yüksel`in de adi geçiyor

 Kararname Kulisleri
Büyük bölümü Dogu ve Güneydogu illerinde olmak üzere 10 ya da 11 ilin Valisinin degistirilecegi ögrenildi. Serdar Kiliç'in Tokyo Büyükelçiligine atanmasiyla bosalan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterligine, Hakkâri Valisi Muammer Türker'in, bos bulunan Içisleri Bakanligi Müstesarligina ise Rize Valisi Seyfullah Hacimüftüoglu'nun atanmasi planlaniyor.
Daha önce Basbakanlik Güvenlik Isleri Müdürü olan Hakkâri Valisi Muammer Türker, Ocak 2009'da bu ile atanmisti. Osman Günes'in Içisleri Bakan yardimcisi olmasinin ardindan bosalan Içisleri Bakanligi Müstesarligina düsünülen Rize Valisi Seyfullah Hacimüftüoglu ise, daha önce Basbakanlik Müstesar Yardimciligi görevinde bulunmustu.
Ankara Valisi Degisecek Mi?
Yeni kararnamede Ankara Valisi Alaattin Yüksel'in de olup olmayacagi ise henüz netlesmedi. Içisleri eski Bakani ve TBMM Baskanvekili MHP'li Meral Aksener, 28 Subat tartismalari sirasinda Ankara Valisi Yüksel için ''28 Subat'in isbirlikçisi'' demis ve halen görevde bulunmasini elestirmisti.
Yaklasik 19 yildir kesintisiz ve aktif Vali olan Yüksel, 1993–1996 yillarinda Trabzon, 1997–2000 yillarinda Balikesir, 2000–2003 yillarinda Izmir, 2003–2010 yillarinda da Antalya Valiligi yapti. 28 Subat ve Susurluk olaylari sürecinde ise 1996–1997 yillari arasinda Emniyet Genel Müdürlügü görevinde bulundu. Yüksel, 13 Mayis 2010 tarihinden bu yana Ankara Valisi.
Dogu Ve Güneydogu
Yeni vali atamalari kapsaminda, Dogu ve Güneydogu'daki illerin valilerinin bir bölümünün de degistirilecegi ögrenildi. Batman, Adiyaman, Bingöl, Diyarbakir, Sirnak, Siirt, Igdir, Ardahan ve Van Valilerinin degismesi bekleniyor. Bosalacak Hakkâri ve Rize Valiligine de atama yapilacak.
 
Kaynak: //kolayidare.com/haber_ds/habergoster.asp?id=3365

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284