Özürlü Memur Yerlestirme Basvurulari 25 Mayis’ta Sona Eriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, kura usulü ile özürlü memur yerlestirme basvurularinin 25 Mayis Cuma günü sona erecegini açikladi.

 Özürlü Memur Yerlestirme Basvurulari 25 Mayis’ta Sona Eriyor

Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan yaptigi açiklamada, “Basvurular 14 Mayis 2012 tarihinde baslamis olup, 25 Mayis 2012 tarihinde sona erecektir. Basvurulari Ziya Gökalp Mahallesi, 826.sokakta bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügümüze yapmalari gerekmektedir. Adaylarin magdur olmamasi için asagida yazan açiklamalari, www.aile.gov.tr ,www.karamanaile.gov.tr ve //www.osym.gov.tr  sitelerini takip etmeleri gerekmektedir”dedi.

Özürlü memur yerlestirme kurasina basvurmak isteyen adaylarin, “03/10/2011 tarihli ve 28073 sayili Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren “Özürlülerin Devlet Memurluguna Alinma Sartlari ile Yapilacak Merkezi Sinav ve Kura Usulü Hakkinda Yönetmelik” uyarinca, kura usulü yapilacak yerlestirmeler için adaylardan basvuru alinacaktir
Kuraya; en az % 40 özürlü memur adaylari, ilkögretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya mezun olabilecek durumda olan ve 25 Mayis 2012 tarihi itibari ile 18 yasini tamamlayacak adaylar basvuracaklardir. Bu adaylar herhangi bir sinava girmeyecek, sadece kuraya katilmak için basvuru yapacaklardir. Bir ortaögretim kurumundan, ön lisans veya lisans programindan mezun olan veya ÖMSS’nin yapildigi yil mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylarin 20 Subat-2 Mart 2012 tarihlerinde 2012-Özürlü Memur Seçme Sinavi (ÖMSS) basvurulari alinmis oldugundan 2 Mart 2012 tarihi itibariyle bir ortaögretim kurumundan (Lise) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2012-ÖMSS’ye ortaögretim düzeyinde basvuran adaylar kuraya basvuramazlar. Basvuru kosullarindan herhangi birine durumunun uymadigi tespit edilen adaylar, kuraya alinmis olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandirilmazlar. Basvuru süresi 14 Mayis 2012 tarihinde baslayacak, 25 Mayis 2012 tarihinde sona erecektir. Adaylar; Akbank, T. Halk Bankasi, T. Vakiflar Bankasi, Kuveyt Türk Katilim Bankasi, T.C. Ziraat Bankasi ve Denizbank’in tüm subeleri ve Internet bankaciligi araciligiyla basvuru ücretini (10,00TL) yatirabileceklerdir. Basvuru yapmadan önce basvuru ücretinin yatirilmis olmasi gerekmektedir. Tüm adaylarin basvuru yapmak için ÖSYM Basvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulundugu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Özürlü ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü Il Müdürlügünden basvuru yapacagi özür grubunu belirtir onayli Ön Kabul ve Taahhüt Beyani belgesini, yukarida belirtilen süreler içinde almalari gerekmektedir. Bu belgesi olmayan adaylarin ÖSYM Basvuru Merkezlerince basvurulari alinmayacaktir. Ortaögretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sinav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYM Basvuru Merkezi olarak görev yapacaklardir. Basvuruda; 3,00 TL Basvuru Hizmeti Ücreti adaylar tarafindan ödenecektir. Kuraya basvuracaklar ile ilgili kurallar ve islemler, 2012-ÖMSS Kilavuzunda yer almaktadir. Kuraya basvuracaklar için ayri bir kilavuz bulunmamaktadir. Kuraya basvuracak adaylarin bu Kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 2012-ÖMSS Kilavuzu, ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr internet adresinden bulunmaktadir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284