Pasaport Krizi 15 Temmuz’da Sona Erecek

Darphane’nin açtigi çipli pasaport ihalesi çerçevesinde yurtdisindan getirtilecek çiplerde güvenlik sorunu yasanmasi nedeniyle basgösteren pasaport alimi sorunu en geç 15 Temmuz’da sona erecek.

Pasaport Krizi 15 Temmuz’da Sona Erecek
Emniyet, önümüzdeki iki hafta içinde pasaport teslimatlarinin normale dönecegini bildirdi.
Milliyet'in edindigi bilgilere göre, Darphane Genel Müdürlügü'nce açilan ihaleyi kazanan firmanin hazirladigi yeni tip pasaportlarda kullanilacak çiplerin güvenlik açisindan yetersiz oldugunun saptanmasinin ardindan çip ihalesinin, Kamu Ihale Kurumu'nca iptal edilmesiyle basgösteren umuma mahsus pasaport teslimatlari iki hafta içinde normale dönecek.
Ihalenin iptal edilmesi nedeniyle, Darphane Genel Müdürlügü'nün, elindeki hazir pasaportlari, sayisini azaltarak Emniyet Genel Müdürlügü'ne göndermesi sonucunda pasaport teslimatlarinda yasanan gecikme krize yol açti.
Tatil basladi, stokta pasaport kalmadi
Darphane Genel Müdürlügü'nce gönderilen pasaportlarin yetersiz kalmasi sonucunda, her geçen gün katlanan basvuru sayisinin büyümesi nedeniyle basvuru sahiplerine pasaportlarin verilis süresi 2 günden 1 aya kadar uzadi.
Özellikle Istanbul'dan yapilan basvurularda süre 3 haftaya kadar çikti. Yaz tatili olmasi ve Umregezileri nedeniyle artan talebe karsin, Darphane'nin gönderdigi pasaport cüzdanlarinin yetmemesi nedeniyle basgösteren sorunun çözümü için Emniyet Genel Müdürlügü ile Darphane arasinda temaslarin sürdügü ögrenildi.
Darphane'nin, basta çip ve basili defter olmak üzere pasaport cüzdanlarindaki eksiklerin giderilmesi için baslattigi girisimin olumlu sonuçlandigi ve 2 haftaya kadar normal sürecin isleyecegi belirtildi. Emniyet yetkilileri, halen 15 gün olan teslimat süresinin 15 Temmuz'dan sonra yeniden eskisi gibi 2 güne inecegini bildirdi.
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284