Pasli, Basin Bayramini Kutladi.

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli, 24 Temmuz Basin Bayrami ve Türk basinindan sansürün kaldirilisinin 107`inci yildönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Pasli, Basin Bayramini Kutladi.

Herkesin, bilgi edinme, haber alma, özgür düsünme, ifade ve serbest elestiri hakkina sahip oldugunun altini çizen Pasli, mesajinda sunlari kaydetti:
“Iletisim özgürlügünün temel yapi taslarini olusturan bu haklar, özgürlükçü, demokratik hukuk sistemi ile yönetilen ülkemizde anayasal güvence altina alinmistir. Düsünce ve ifade özgürlügünün kullanilmasinin baslica yolu olan basin ve yayin özgürlügüde temel insan haklari arasinda yer almaktadir. Basin özgürlügü, halkin dogru haber alma, bilgi edinme hakki adina dürüst biçimde kullanilmasi demektir ve bunu yaparken de gazetecinin özgürlügünün içerigini ve sinirlarini ise öncelikle sorumluluklari ile meslek ilkeleri belirler. Gazeteci tüm bilgi kaynaklarina serbestçe ulasma ve kamu yasamini belirleyen, halki ilgilendiren tüm olaylari izleme, arastirma hakkina sahiptir. Gazetecinin karsisina çikarilacak gizlilik ve sir gibi engeller kamusal islerde yasaya, özel islerde açik ve ikna edici gerekçelere sahip olmalidir” dedi.
Iletisim özgürlügünün, halkin gerçekleri ögrenme hakkinin bir araci oldugunun altini çizen Pasli, “bir millet ve devlet için dogru ve saglikli bilgiye zamaninda ulasmak hayati bir ihtiyaç, basta ülkenin yüksek menfaatleri olmak üzere, kamu yarari gözetilerek gerçekleri oldugu gibi bozmadan ve abartmadan kamuoyuna yansitilmasinda basin mensuplarimiza önemli görevler düstügünü” söyledi.
Pasli, “Basin mensuplarimizin görevlerinin ifasinda karsilastiklari sorunlarin çözümlenmesi noktasinda, gerek mesleki egitim çalismalarina destek verilmesi ve gerekse kamu kurum ve kuruluslariyla iliskilerinde köprü vazifesi üstlenerek yardimci olunmasi hususunda da gerekli destegi vereceklerini” sözlerine ekleyerek, basin mensuplarina çalismalarinda basarilar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284