Paslı; “Gazeteciler Toplumun Bağımsız Temsilcileridir”

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, 5953 sayılı Basın İş Kanunu’nun, TBMM’de ilk kez kabul edilişinin 64. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Paslı; “Gazeteciler Toplumun Bağımsız Temsilcileridir”
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarında önemli düzenlemeler getiren ve “Basın İş Kanunu” olarak da bilinen, 5953 sayılı “Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun” nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de ilk kez kabul edilişinin 64. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Gazeteciler Toplumun Bağımsız Temsilcileri
Paslı mesajında; “Çağdaş demokrasilerde gazeteciler toplumun bağımsız temsilcileri olarak kabul edilebilmekte ve demokratik sistemin işleyişinde kilit bir görev üstlenmektedir. Basın kuruluşlarından dolayısıyla gazetecilerden beklenen kamusal çıkarlar doğrultusunda doğru, dürüst, tarafsız bir gazetecilik anlayışına sahip olmalarının yanı sıra basının gerçekleri vermedeki tarafsızlığının ve doğruluğunun önemi basının toplumsal gücünden kaynaklanmakla birlikte medya, insanların dünya görüşlerini şekillendirebilmekte, düşünce ve fikirlerin temel kaynağı olabilmektedir. Bir gazetecinin görevi insanlara doğruyu söylemektir. Aksi takdirde gerçek ortaya çıkmaz.
Basın, Uyumayan Dünyada Vatandaşın Gözü Kulağı Oluyor
Basın mensupları, 7 gün 24 saat çalışma temposuyla dünyanın hızını yakalarken, haberin ve bilginin hayati önemine binaen uyumayan bir dünyada gece gündüz çalışarak kamuoyunun gözü ve kulağı olmaya devam etmektedirler. Bu anlamda gerçekleri öğrenebilmemiz için canla başla çalışan basın mensuplarımızın sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan ve Türk medya sektöründeki çalışma yaşantısı bakımından adeta bir devrim niteliği taşıyan, 5953 sayılı Kanun’un TBMM’de ilk kez kabul edildiği, 13 Haziran 1952 tarihinin 64 üncü yıldönümü münasebetiyle; Gazetecilik mesleğine gönül vermiş, yaptıkları haberlerle bizlerin her konuda aydınlanmasına vesile olan değerli basın mensuplarımızın bugününü içtenlikle kutlar, görevlerinin ifası esnasında hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284