Polis Trafikten Men Edecek 147 Bin Araci Ariyor

Türkiye genelinde trafikte dolasan araçlarin 147 bininin sigortasiz oldugu ortaya çikti. En fazla sigortasiz araç ise 20 bin ile Istanbul`da bulunuyor. Bu araçlarin trafikten men edilmesi gerekiyor.

Polis Trafikten Men Edecek 147 Bin Araci Ariyor
Türkiye genelinde ortalama 250 lira olan zorunlu olan trafik sigortasi, bu araçlarin diger kisi ya da araçlara verdigi zarari öderken, bu araçlarin neden oldugu bir kazaya karismak da ugranan zararin karsilanmamasi anlamina geliyor. Polis, simdi bu sigortasiz araçlarin pesine düstü.
'EMNIYETE BILDIRDIK'
Trafik Sigortalari Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER), 1 Nisan'dan itibaren kurdugu sistemle, Türkiye'de trafik sigortasiz dolasan tüm araçlari tek tek belirleme imkanina kavustu. TRAMER tarafindan yapilan tespitlerde, ülkede 147 bin gibi yüksek sayida aracin trafik sigortasiz oldugu ortaya çikti. TRAMER Müdürü Ünal Gürçay, su anda tüm Türkiye'de sigortasiz araçlarin plaka bazinda tespit edildigini belirterek, "Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasi (Trafik Sigortasi) düzenlenmesi asamasinda online ve gerçek zamanli olarak elektronik poliçe ve araç bilgileri sisteme isleniyor. Böylece artik araç izlenebilirligi mümkün hale geldi. 1 Nisan 2012'den itibaren vadeleri doldugu halde yenilenmeyen trafik poliçelerinin, Emniyet'te tescili olmasi ve ayni kisiye-kuruma ait olmasi kosulu ile tespit edilmesi de mümkün oldu" dedi. Gürçay, bu sistemle poliçesi yenilenmeyen ve sigortasiz olarak trafikte seyreden araçlarin tespit edildigini aktarirken, bu araç bilgilerini de emniyete aktardiklarini söyledi. Gürçay, "Trafik kontrolleri sirasinda POLNET üzerinden TRAMER'den yapilan sorgu ile aracin trafik sigortasinin olup olmadigi belirlenebiliyor" diye konustu.
72 BIN LIRA CEZA
Gürçay, kanuna göre sigortaniz aracin trafikten men edilmesi gerektigine dikkat çekerek, Emniyet'e de bu bilgileri ‘gereginin yapilmasi' için ilettiklerini söyledi. Gürçay, "Trafikten men edilen araçlarin sigortasinin yapildiginin ilgili kayitlarindan tespit edilmesi veya sigorta poliçesinin ibrazi halinde trafige çikisina izin verilir" dedi. Gürçay, bu araçlara 72 TL idari para cezasi uygulandigina da dikkat çekti.
TRAMER verilerine göre, en fazla sigortasiz araç Istanbul'da bulunurken, Istanbul'da 20 bin 115 araç bu sekilde seyrediyor. Ankara'da 8 bin 800, Izmir'de 8 bin 612 ve Antalya'da 6 bin 774 aracin sigortasi bulunmuyor. Trafik sigortasina en duyarli il ise 96 sigortasiz araç ile Tunceli oldu.
 Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284