Polis Ve Uzman Çavuslari Sevindirecek Haber

Anayasa Mahkemesi`den (AYM) uzman çavuslara ve polislere müjdeli bir haber geldi...

Polis Ve Uzman Çavuslari Sevindirecek Haber

Iptalle, 6 aydan fazla ceza alanlara uzman çavus luk yolu kapanmayacak. AYM bir baska basvuru üzerine, polis enstitüsü ve meslek yüksek okullarinda okuduktan sonra mecburi hizmetlerini yarim birakanlarin ögretim masraflarinin dört katini tazminat olarak ödemesine iliskin düzenlemenin de iptaline karar verdi.

AYIM BASVURUSU ÜZERINE IPTAL
Askeri Yüksek Idare Mahkemesi 1'inci Dairesi, Uzman Çavus Yasasi'nin “uzman çavuslarin mülki, adli ve askeri görevlerini yaptiklari sirada isledikleri suçlardan 6 aydan fazla hapis cezasina hüküm giyenlerin meslekten çikarilmasina” iliskin düzenlemesini anayasaya aykirilik iddiasiyla AYM'ye tasidi. Yüksek Mahkeme önceki gün düzenlemeyi iptal etti. Karar, Resmi Gazete 'de yayimlandiktan 6 ay sonra yürürlüge girecek.
MECBURI HIZMETI BIRAKAN POLISE DE MÜJDE
Kirikkale Idare Mahkemesi ise Polis Yüksek Ögretim Yasasi'nin iptali için AYM'ye basvurdu. Iptali istenen düzenleme, fakülte, enstitü ve polis meslek yüksek okullarinda lisans, lisans üstü veya ön lisans egitimi yapanlarin her ögretim yili karsiliginda iki yil süreyle mecburi hizmetle yükümlü oldugunu düzenlerken, mecburi hizmetle yükümlü oldugu süre içinde, istifa edenlere ögretim masraflarinin dört katini tazminat olarak ödemekle yükümlü tutuyordu. AYM, önceki gün basvuruyu esastan görüstü ve dört kat tazminat düzenlemesini Anayasa'ya aykiriliktan iptal etti. Bu iptal karari da Resmi Gazete'de yayimlandiktan alti ay sonra yürürlüge girecek..
.Kaynak: Haber 10

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284